Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Μήνυμα της δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017



Η δημοσιοποίηση  από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του πίνακα των επιτυχόντων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων φέρνει στο προσκήνιο νέους πρωταγωνιστές.
Είναι τα παιδιά μας που κατάφεραν μέσα από την κοπιώδη και συστηματική, μαθητική προσπάθεια να πετύχουν στις εξετάσεις και γίνουν, πλέον, οι πρωτοετείς φοιτητές των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Η είσοδος στις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές δεν σημαίνει όμως ότι απ΄εδώ κι ύστερα τα πράγματα είναι εύκολα. Απαιτείται και τώρα συνέχιση της μελέτης και της συνεπούς παρακολούθησης των πανεπιστημιακών μαθημάτων για την απόκτηση της εξειδικευμένης γνώσης και του πολυπόθητου στόχου, του πτυχίου.
Αυτά, βέβαια, όπως και τα περαιτέρω που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία και την επαγγελματική αποκατάσταση του καθενός αφορούν το μέλλον.
Τώρα, όμως, εκφράζοντας και το σύνολο των αιρετών του Δήμου μας, θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά μας για την επιτυχία τους όπως φυσικά και τους συντελεστές, αναλογικά, αυτής της επιτυχίας, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες.
Με την ευκαιρία θα υπογραμμίσω ότι και φέτος, τον προσεχή Δεκέμβριο του 2017, ο Δήμος μας, ο Δήμος Σκύδρας θα πραγματοποιήσει στο Πνευματικό του Κέντρο ειδική τιμητική εκδήλωση επιβράβευσης της επιτυχίας των νέων, πλέον, φοιτητών.    
Θέλω, όμως, στο σημείο αυτό και το θεωρώ υποχρέωσή μου, να συγχαρώ κι εκείνα τα παιδιά μας που προσπάθησαν, μόχθησαν αλλά με τη δοκιμασία των εξετάσεων δεν τα κατάφεραν και δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα ευνοϊκά.
Ας μην απογοητεύονται, διότι η ζωή επιφυλάσσει σ΄όλους μας ευκαιρίες κι εκπλήξεις. Πάντα υπάρχει η νέα, αισιόδοξη προσπάθεια και οι εναλλακτικοί δρόμοι επαγγελματικού προσανατολισμού.
Ολοκληρώνοντας με τις σκέψεις αυτές, θα επαναλάβω και θα τονίσω ότι νιώθουμε υπερήφανοι και καμαρώνουμε για όλα τα παιδιά μας. Γιατί αυτά αποτελούν το αισιόδοξο παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας τέτοιας που στηρίζεται στη γνώση, στην παιδεία, στη δημοκρατία, στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά.

                                                                             Η Δήμαρχος Σκύδρας
                                                                              Κατερίνα Ιγνατιάδου    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου