Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Νέες αποκαλύψεις στο βιβλίο ΒαρουφάκηΝέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Adults in the room», φέρνει στη δημοσιότητα το "Πρώτο θέμα". 
 Π. Καμμένος: Εγώ μπορώ να φέρω δισεκατομμύρια
 Ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου ότι μπορεί να βρει δισ. στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
 «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισ. ευρώ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κλείσω μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής που θα
κάνουν ανώδυνη την έξοδο από το ευρώ», είναι σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη η πρόταση που έκανε σε κάποια φάση της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακούγοντάς τον ο Γ. Βαρουφάκης απλώς χαμογέλασε, όμως ο κυβερνητικός εταίρος επέμεινε: «Μου συνέστησε να συναντήσω έναν φίλο του», γράφει ο πρώην ΥΠΟΙΚ, «έναν Ελληνοαμερικανό της Wall Street, o οποίος τα είχε όλα έτοιμα. Ο Αλέξης μας άκουγε και είπε πως πρέπει να το κοιτάξω».

«Ήμουν πεπεισμένος πως ήταν ψέμματα έκανα το καθήκον μου. Συνάντησα τον εν λόγω κύριο στο γραφείο μου. Όπως είχα μαντέψει το σωσίβιο των δολαρίων δεν υπήρχε», αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.

Τσίπρας για Τσακαλώτο: «Sod him»

Σε ένα άλλο επεισόδιο που διηγείται στο βιβλίο του, πριν ανακοινωθεί η πρώτη κυβέρνηση στο τέλος Ιανουαρίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης μαθαίνει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτή.

Αρχικά προβλεπόταν να αναλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Γ. Βαρουφάκης σύμφωνα με τα όσα λέει καλεί τον Αλέξη Τσίπρα για εξηγήσεις «Γιάνη ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεσ'τον». «Αφησε τον να βολοδέρνει στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Για Λαφαζάνη

Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, όταν εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τις αντιρρήσεις του για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ' έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».

Ο Πούτιν του είπε να ζητήσει τα 5 δισ. από τους Γερμανούς

«Γεμάτος χαμόγελα γύρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα καθώς είχε εξασφαλίσει μια προκαταβολή 5 δισ. ευρώ από τον Πούτιν για την κατασκευή ενός αγωγού. περίμενε να ενθουσιαστώ - 5 δισ. σήμαιναν πολλά για το μέλλον σκεπτόταν» σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του εξήγησε γιατί θα ήταν τεράστιο σφάλμα να πάρει η Ελλάδα αυτά τα χρήματα. Ωστόσο τελικά «οι Ρώσοι μας απάλλαξαν από το δίλημμα», συμπληρώνει ο Γ. Βαρουφάκης, αφού «κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη ο Αλέξης μας ενημέρωσε ότι ο Πουτιν είχε αποσύρει την προσφορά του. Αντί γι αυτό του είχε προτείνει να αποταθεί στους Γερμανούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου