Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η σεληνιασμένη Εθνική διέλυσε την Ρουμανία



Η... σεληνιασμένη Εθνική, διέλυσε την Ρουμανία στο πρώτο της φιλικό ματς (106-48), έχοντας για κορυφαίους τους Παπανικολάου (17π) και Παππά (14π), μετρώντας 13/20 τρίποντα και 27 ασίστ.
Στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του ερχόμενου Ευρωμπάσκετ, η Εθνική ήταν... σεληνιασμένη και εντυπωσιακή, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να βγάζουν διάθεση και ενέργεια απέναντι στην Ρουμανία (στο τουρνουά που διεξάγεται στην Πάτρα) με την Ελλάδα να φτάνει εύκολα στην νίκη με σκορ 106-48. Επόμενος αντίπαλος την Τρίτη (8/8, 21:00) η Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κώστας Μίσσας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, δοκιμάζοντας σχήματα και πεντάδες στο παρκέ, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Μήτογλου, Λαρεντζάκη και Γ. Αντετοκούνμπο (ξεκούραση λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο). Η Ελλάδα έτρεχε σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, ποντάροντας στο τρανζίσιον, ενώ στο παιχνίδι του μισού γηπέδου είχε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, διαβάζοντας έξυπνα τις φάσεις, ενώ σε κάθε ευκαιρία... πυροβολούσε από την περιφέρεια. Παρά το γεγονός πως ο αντίπαλος ήταν αδύναμος, η Εθνική, ειδικά στην περιφέρεια, πίεζε τον αντίπαλο πάνω στην μπάλα, δίνοντας το στίγμα της στα ανασταλτικά της καθήκοντα.
Ο MVP της αναμέτρησης
Σε ένα ματς που όλοι οι παίκτες της Εθνικής διακρίθηκαν, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε το παιχνίδι όντας ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 17 πόντους, έχοντας πάρει... φωτιά από την περιφέρεια με 4/5 τρίποντα. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Νίκος Παππάς (14π, 3/5τρ, 3ασ), Νικ Καλάθης (9π, 7ρ, 5ασ, 3κλ), Ιωάννης Παπαπέτρου (12π), Κώστας Σλούκας (9π, 4/4δ, 4ασ) και Γιώργος Πρίντεζης (11π).
Ο αριθμός του αγώνα
Η Εθνική μας ομάδα ήταν εντυπωσιακά εύστοχη από την περιφέρεια, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας που έφτασε στο 65%, με 13/20 τρίποντα, σουτάροντας εξαιρετικά από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης. Η "γαλανόλευκη" είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, παίζοντας ομαδικό μπάσκετ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 27 ασίστ. Στα ριμπάουντ η Ελλάδα κυριάρχησε με 46-24.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από την αρχή της αναμέτρησης. Η Εθνική πίεσε από την αρχή στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, έβαλε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και ξέφυγε στην πρώτη περίοδο με σκορ 22-7. Από εκείνο το σημείο και μετά, η "γαλανόλευκη" έλεγξε στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού απέναντι στην αδύναμη Ρουμανία.
Το ματς
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στον "άσο" τον Σλούκα, στο "2" τον Παππά, στο "3" τον Παπανικολάου, στο "4" τον Αγραβάνη και στο "5" τον αρχηγό της, Γιάννη Μπουρούση, με την "γαλανόλευκη" να μπαίνει δυναμικά στο ματς, κάνοντας το 7-0 στο σκορ στο 3', ύστερα από τρίποντο του Παππά. Με νέο περιφερειακό σουτ από τον Καλάθη που πέρασε στο παρκέ, όπως και ο Πρίντεζης, η Ελλάδα έφτασε στο +12 (14-2) στο 6', με τον Κώστα Μίσσα να κάνει γρήγορα ροτέισον, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σαν φιλοσοφία να τρέχει κάθε φορά στο ανοιχτό γήπεδο, μετά από κάθε καλή άμυνα, με τον Παπαγιάννη να "γράφει" το 22-7, το οποίο και ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παππάς με δεύτερο τρίποντο, "έγραψε" το 30-9 στο σκορ, με την Εθνική να αγωνίζεται στο παρκέ έχοντας στο πλάι του, τους Μάντζαρη, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο (στο 4) και Μπόγρη. Ο Θαν. Αντετοκούνμπο εκτόξευσε την διαφορά στο +22 (34-12) στο 15', αξιοποιώντας την ασίστ του Μάντζαρη, με την Ελλάδα να εξακολουθεί να τρέχει γρήγορα στο τρανζίσιον σε κάθε ευκαιρία. Η Ρουμανία αποφάσισε να παίξει άμυνα ζώνης, αλλά αυτό δεν δυσκόλεψε τους παίκτες του Κώστα Μίσσα, οι οποίοι διάβαζαν έξυπνα το παιχνίδι και δεν ήταν στατικοί, με τον Μπουρούση να δίνει έξοχη ασίστ στον Καλάθη (39-14). Η "γαλανόλευκη" στην άμυνα πίεζε σε ολόκληρο το γήπεδο, επιδιώκοντας το κλέψιμο σε κάθε ευκαιρία, με την Εθνική ακολούθως να ψηλώνει το σχήμα της (Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Μπουρούση) και τον Παπαπέτρου να τελειώνει με κάρφωμα την φάση στον αιφνιδιασμό (45-16 στο 18'), με το 49-21 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εθνική επέστρεψε στο παρκέ με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Παπαγιάννη. Ο Παπαπανικολάου με δύο σερί τρίποντα "έγραψε" το 55-29 στο 23', με την Ελλάδα να μετρά 7/12 σουτ από την περιφέρεια (58.3%). Ο Σλούκας ακολούθως αξιοποίησε με ασίστ τον Πρίντεζη (63-29 στο 26'), με τους Μπουρούση, Παππά και Παπαπέτρου να τους πλαισιώνουν στην πεντάδα. Παππάς και Σλούκας έτρεχαν... σφαίρα στο τρανζίσιον, με τον γκαρντ της Φενέρμπαχτσε να τελειώνει την φάση στον αιφνιδιασμό και τον Παππά να "πυροβολεί" πίσω από τα 6.75 μέτρα (70-33) στο 18', με το ποσοστό στα τρίποντα να φτάνει στο 64.3% (9/14). Ο δραστήριος Σλούκας με γκολ-φάουλ και ο Παπαπέτρου με νέο τρίποντο, διαμόρφωσαν το 80-34 στο 30'.
Στην τελευταία περίοδο, η Εθνική έφτασε στο +50 (84-34) με τον "ζεστό" Παπαπέτρου, ο οποίος είχε δίπλα του, τους Μάντζαρη, Παππά, Αγραβάνη και Μπόγρη. Ο Θαν. Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο παρκέ, γράφοντας το 90-36 στο 35', με την "γαλανόλευκη" να ξεπερνά στο τέλος του 100 πόντους με τον Καλάθη, παίρνοντας την νίκη επί της Ρουμανίας,
Τα δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 80-34, 106-48
Διαιτητές: Παναγιώτου, Διαμαντής, Δαρλαμήτσος
Δεκάλεπτα: 26-17, 49-21, 80-34, 106-48
Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9 (1), Μπουρούσης 8, Σλούκας 9, Παππάς 14 (3), Παπαγιάννης 8, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 17 (4), Μάντζαρης 6 (2), Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 12 (2), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο Θ. 9
Ρουμανία (Τέντερ): Μαντάκε 2, Ορμπεάνου, Πατρισόρ, Λι Ουότσον 9, Παλίτσιους 3, Μολντοβεάνου 14 (2), Πόπα 2, Ολά 5, Νικοάρα 2, Κάτε 5, Νικολέσκου 2, Τόροκ, Μπάτσιου 4  
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου