Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Στη μάχη για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Γιαννιτσώτης κωπηλάτης Βασίλης Τσαλικίδης.Την παρουσία τους σε τρεις μεγάλους τελικούς εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Τρακάι της Λιθουανίας ενώ ακόμα τρία θα λάβουν μέρους στους μικρούς τελικούς διεκδικώντας μια θέση από 7-12.
Η Εθνική ομάδα κωπηλασίας εφήβων και νεανίδων συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας υψηλούς στόχους. Νο1; Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς νεότητας του 2018 που θα
διεξαχθούν στο Μπουένος Άιρες.
Πανηγυρικά λοιπόν την είσοδό τους στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου πήρε το διπλό σκιφ των εφήβων.
Οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής πήραν την 1η θέση στον ημιτελικό σημειώνοντας χρόνο 6:42.59 έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας.
Πρώτες στον τερματισμό έπεσαν και οι νεάνιδες της δικώπου άνευ. Οι Μαργαρίτα Γεωργουδη και Χριστίνα Μπούρμπου (ΦΩΤΟ) δεν άφησαν καμία αντίπαλο τις αμφισβητήσει στη διάρκεια του ημιτελικού για να τερματίσουν σε 7:32.56 και διεκδικούν την Κυριακή με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο.

Κατακτώντας την 2η θέση στον ημιτελικό προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό και το τετραπλό σκιφ των εφήβων.
Οι Γκαϊδατζής Πέτρος- Σχιζοδήμος Γρηγόρης –Τσαλικίδης Βασίλης-Μαρόκος Γιάννης ήταν στην 1η θέση ως τα μισά της κούρσας και στη συνέχεια διατήρησαν τη 2η θέση για να τερματίσουν σε 6:09.14 και να γίνουν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που θα αγωνιστεί στους τελικούς του παγκοσμίου.

Στην 4η θέση τερμάτισε η τετράκωπος άνευ των εφήβων .
 Οι Κοκκινίδης Ηλίας-Βασίλης Κουκουτής-Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας πέρασαν 5οι στα πρώτα 500μ.
Mετά προσπάθησαν να μπουν στην πρώτη τριάδα για τερματίσουν τελικά σε 6:20.87 πίσω από την 3η Κροατία που έκανε 6:18.78 και να περάσουν στον μικρό τελικό.
Και το αντίστοιχο πλήρωμα των Νεανίδων πήρε την 4η θέση και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό. Οι Βιτζιλαίου Ιωάννα- Μήτση Αριάδνη-Βαρελοπούλου Ειρήνη-Δεμέλη Ευαγγελία τερμάτισαν σε 7:04.17 παρά την προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία 500μ. να ανέβουν από την 5η θέση που βρίσκονταν στην 4η .
Λίγο πριν την πρόκριση έφτασε και το διπλό σκιφ των νεανίδων .
 Οι Άρτεμις Ντούσκου-Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν στην 4η θέση με 7:34.30 και θα διεκδικήσουν μια θέση από 7-12.
Το απόγευμα στις 17:00 θα διεξαχθεί ο τελικός Γ΄ της δικώπου άνευ εφήβων όπου οι Παντελής Σωτηρακόπουλος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου θα διεκδικήσουν μια θέση από 13-18 στην τελική κατάταξη.

Σήμερα  Κυριακή 6/8 τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 11:00 ώρα Ελλάδας ενώ θα προηγηθούν στις 09:30 οι μικροί τελικοί.

Καλή Επιτυχία και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στον αθλητή του Ν.Ο.Γιαννιτσών Βασίλη Τσαλικίδη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου