Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η FAZ συγχαίρει την Ελλάδα για τους πλειστηριασμούς κατά των «στρατηγικών κακοπληρωτών



Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αποδίδει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, που όπως αναφέρει «αυτές τις μέρες τερματίζει ένα ακραίο φαινόμενο», εκείνο δηλαδή των «στρατηγικών κακοπληρωτών».
Στο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Η γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα», αναφέρεται πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, χρησιμοποιώντας και τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Στο στόχαστρο βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες λεγόμενοι “στρατηγικοί κακοπληρωτές”, οι οποίοι κάνουν χρήση μιας άτυπης ασυλίας, από τη στιγμή που ούτε το δημόσιο ούτε οι τράπεζες κινούνται σε βάρος τους».
Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στο «νόμο Κατσέλη», ο οποίος σύμφωνα με τους Γερμανούς δίνει τη δυνατότητα σχεδόν σε κάθε πολίτη να αναστείλει την εξυπηρέτηση των τραπεζικών του δανείων.
«Σύμφωνα με τις ελληνικές τράπεζες το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια “στρατηγικών κακοπληρωτών”, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.» αναφέρει η FAZ, η οποία κριτικάρει και τις παλαιότερες πρακτικές του κυβερνώντος κόμματος καθώς όπως σημειώνει «ο αριθμός των κακοπληρωτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όταν το κόμμα βρίσκονταν αντιπολίτευση επικροτούσε τέτοιου είδους τακτικές».
Η FAZ αναφέρεται όμως και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς και πως αυτοί οδήγησαν στην ανάγκη θεσμοθέτησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
multi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου