Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση - καταγγελία της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας



Σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτριου Μπαξεβανάκη, δεν εγκρίθηκε η λειτουργία 2 τομέων της Β΄ τάξης στο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης και 2 ειδικοτήτων της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, με συνέπεια οι μαθητές των τμημάτων αυτών να βλέπουν αβέβαιο το μέλλον σχετικά με το αν θα συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο τους.
Αυτό συνεπάγεται είτε τη μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις είτε την αναγκαστική αλλαγή στην αρχική επιλογή τομέα ή ειδικότητας με τα αυτονόητα αποτελέσματα στην ψυχολογία αλλά και την επαγγελματική εξέλιξή τους.  
Οι τελειόφοιτοι  αγωνιούν για τη χρονιά που θα κρίνει το μέλλον τους, μέσω των εξετάσεων, αφού δε ξέρουν αν θα τους δοθεί η δυνατότητα να  επιλέξουν την ειδικότητα που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Εδώ να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για το δημόσιο, διότι το μόνιμο προσωπικό επαρκεί.
Για το λόγο αυτό απαιτούμε:
Την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
Να γίνει σεβαστή από το υπουργείο η επιλογή των μαθητών και
μαθητριών.
Καλούμε:
Τους συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων να στηρίξουν το αίτημα για τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και το δικαίωμα των παιδιών τους στην μόρφωση.
Για το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                        ΚΑΜΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου