Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Λάρισα: Καταδικάστηκε στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του για χρόνια



Ένα οικογενειακό δράμα αναβίωσε σε δικαστική αίθουσα της Λάρισας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει την υπόθεση του πατέρα, με την κατηγορία ότι βίαζε επί σειρά ετών την κόρη του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο πατέρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά για την πράξη του βιασμού κατ' εξακολούθηση.


Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε αργά τα απόγευμα του Σαββάτου.

Η απόφαση αναφέρει πως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου ο καταδικασθείς θα είναι ελεύθερος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Όλα εκτυλίσσονταν στην πόλη της Λάρισας πριν πολλά χρόνια, ωστόσο, η καταγγελία έγινε μόλις πριν από μερικούς μήνες και τελικά οδήγησε τον πατέρα στο εδώλιο, αλά μόνο για τις πράξεις που ήταν εντός 15ετίας.

Για τις υπόλοιπες που αφορούσαν σε παλαιότερα έτη και ειδικά την εποχή που το κορίτσι ήταν ανήλικο, επήλθε η παραγραφή τους.

Ο πατέρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες όμως είχε απέναντί της καταθέσεις τόσο της μίας κόρης όσο και της άλλης, καθώς επίσης και την κατάθεση της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο κοριτσιών.

Όσο αφορά τους λόγους για τους οποίους το θύμα δεν είχε καταγγείλει τόσα χρόνια τις πράξεις του πατέρα της, ανέφερε πως δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου