Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιδράσεις κομμάτων στη συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ



«Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ, εξαφάνισε ως δια μαγείας τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Φαίνεται ότι δεν τον αφορούν. Χθες ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελος της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες, προσθέτει η κ. Γεννηματά και τονίζει:

«Είναι η ώρα για την μεγάλη Κεντροαριστερά. Για την ανάπτυξη για όλους. Για πραγματικά προοδευτικές λύσεις».

«Χάντρες και καθρεφτάκια επιχείρησε να μοιράσει από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών θα κοκκίνιζε από ντροπή» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών για όλους και επιπλέον αφορολόγητο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, παράλληλα με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων - αν βεβαίως καταφέρει να πείσει, όπως είπε, τους εταίρους - χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα υλοποιήσει και από πού θα βρει τα χρήματα».

«Προφανώς, θα τα αντλήσει από τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απόλυτη φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης, των εργαζομένων» προσέθεσε.

«Ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε πολύ καλά το "όραμα" του κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα: Θέλει να την ξεπουλήσει όσο-όσο και γρήγορα μάλιστα και να την καταστήσει τον πλέον ασφαλή παράδεισο για τους συστηματικά φοροδιαφεύγοντες και όσους εμπλέκονται στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ. Υποσχέθηκε, άλλωστε, ξεδιάντροπα την οριστική παραγραφή και την απόλυτη ασυλία όσων εμπλέκονται σε αυτές τις λίστες. Να μη βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα του κάνουν το χατίρι» αναφέρει ακόμα στν δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, καταλήγοντας: «Υ.Γ: Δεν μας εξέπληξε καθόλου το ότι κάλυψε απόλυτα τον ακροδεξιό αντιπρόεδρό του. "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει". Να τον χαίρεται…».

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο και ότι είναι ένα λαϊκό κόμμα υπέρ της αλληλεγγύης, ενώ επεσήμανε ότι οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

και προσθέτει: Μόλις χθες όμως σε μία τοποθέτηση με εξαιρετικά ταξικό πρόσημο είπε ότι “δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα”. Συνεπώς για τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων καθώς αυτές είναι δεδομένες. Ο αγώνας όμως για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή δεν είναι μάταιος. Αυτή ακριβώς εξάλλου είναι η θεμελιώδης διαφορά της προοδευτικής από την συντηρητική παράταξη. Η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η συνεχής προσπάθεια άρσης των ανισοτήτων είναι στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής, της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Τελικά η φετινή ΔΕΘ αποδεικνύεται εξαιρετικά αποκαλυπτική. Ο κ. Τσίπρας την μία ημέρα μιλάει υπέρ των επενδύσεων και την άλλη οι επενδύσεις τον διαψεύδουν, ο κ. Μητσοτάκης την μία ημέρα μιλάει με ταξικό πρόσημο υπέρ των ανισοτήτων και την άλλη μέρα αυτοδιαψεύδεται. Δεν αξίζει, όμως, στην χώρα αυτό το τεχνητό δίπολο, αυτή η καρικατούρα δικομματισμού. Για αυτό εργαζόμαστε συστηματικά για μία ισχυρή κεντροαριστερά που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα προωθήσει προοδευτικές πολιτικές προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας και όχι των ολίγων.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε, σχολιάζοντας τις εμφανίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Οι εμφανίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ επιβεβαίωσαν την απόλυτη πολιτική γύμνια και την πολιτική κενολογία του. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κι αυτές τις περιορισμένες φορολογικές εξαγγελίες που εμφάνισε στην Θεσσαλονίκη, τις εμφάνισε ως παραδοσιακός Μαυρογιαλούρος.

Κι' αυτό γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρ' ότι πιο μνημονιακός από το μνημόνιο, ξέχασε να τις κοστολογήσει και ξέχασε να καταγράψει τα ισοδύναμα μέτρα που θα τις αντικαταστήσουν και θα πέσουν βαριά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Πέραν τούτων, εξάρτησε την υλοποίηση των όποιων φορολογικών εξαγγελιών του από την δεινή ικανότητα του να πείσει την τρόικα να αποδεχθεί τις προτάσεις του, ικανότητα που υποτίθεται δεν διέθεταν ΓΑΠ, Σαμαράς και Τσίπρας αλλά την διαθέτει με το παραπάνω, όπως είπε αυτοθαυμαζόμενος, ο ίδιος.

Δεν έχει εμφανισθεί, ίσως, πιο παρακμιακό πολιτικό δίδυμο σε αυτήν τη χώρα από το δίδυμο Τσίπρα - Μητσοτάκη, το οποίο, σε μια Ελλάδα που την έχουν καταντήσει κάτι χειρότερο από αποικία, επιχειρεί να εκφράσει ένα τόσο ξεπεσμένο δικομματικό σκηνικό, του οποίου το επενδυτικό σήμα κατατεθέν κινείται ανάμεσα στην οικολογική καταστροφή των χρυσοθήρων της Eldorado στην Χαλκιδική και των σαπιοκάραβων του Κουντούρη στο Πέραμα".

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου