Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Eπιτροπή για το ροδάκινο. Κατάπιαν το πόρισμα μαζί …με το κουκούτσι.



    Δεν έχει προηγούμενο ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών Πέλλας-Ημαθίας. Συναντήσεις επί συναντήσεων, συζητήσεις επί συζητήσεων, δηλώσεις και δεσμεύσεις  για άμεση συμπαράσταση και μαύρο δάκρυ αλλά…Αλλά ουσία καμιά.
    Η περίφημη Ομάδα εργασίας για την  αποτίμηση ζημιών από την πρωτόγνωρη θεομηνία του Ιουλίου που εκμηδένισε παραγωγή και βύθισε στην απόγνωση χιλιάδες
παραγωγούς στην περιοχή μας  δεν γνωστοποίησε ακόμη το πόρισμα της! Τι διαπίστωσε,τι βρήκε ,τι προτείνει , κανείς δεν θα μας πει; Η ταχύτητα και η ευελιξία που υποσχέθηκαν, διαπιστωμένα πλέον στα μάτια και του πιο καλοπροαίρετου  έγινε αδράνεια και μυστικοπάθεια. Η κυβέρνηση κρύβεται ενώ ο Υπουργός υπεκφεύγει και ουσιαστικά αναζητείται.
   Στα παλιότερα των υποδημάτων τους επιμένουν να «γράφουν» τις διαδικασίες που σαφέστατα προβλέπονται αλλά κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να ενεργοποιήσει. Δεν ιδρώνει κανενός το αφτί από το γεγονός ότι οι αγρότες μας έμειναν χωρίς ευρώ στην τσέπη με ότι αυτό σημαίνει για τις οικογένειές τους.Όσο για  τις ευρύτερες συνέπειες στην ήδη κακή οικονομική κατάσταση ολόκληρης της περιοχής μας μάλλον είναι «ψιλά γράμματα».
    Τα λαλίστατα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρύφτηκαν και ενοχικά σιωπούν μπροστά στην επιδεικτική αδιαφορία και ολιγωρία της κυβέρνησής τους.Το αυταπόδεικτο δικαίωμα στην αποζημίωση ουσιαστικά απωλέσθηκε για τους παραγωγούς που κυριολεκτικά αβοήθητοι συνεχίζουν να χρεώνονται από τις εξωφρενικές ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τις υπόλοιπες τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους.Το αν η Πέλλα και η Ημαθία καταφέρουν «βγάλουν» το χειμώνα μάλλον είναι αδιάφορο για τους κυβερνητικούς παράγοντες.
   Μαζί με τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα, κατάπιαν το πόρισμα μαζί …με το κουκούτσι.Το θέμα είναι σε ποιανού λαιμό θα πρεπε όμως τελικά να σκαλώσει…
Ηλίας Πλιόγκας
Υπεύθυνος Οργάνωσης ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου