Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Σκύδρας το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών - ΚΑΡ.Π.Α. την Κυρ.15/10/2017.



Με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡ.Π.Α.
Το παραπάνω ενημερωτικό πρόγραμμα υλοποίησε ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Κέντρο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου καλωσορίζοντας και χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες  αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία, στο ενδιαφέρον  και στα καλά αποτελέσματα που ευχήθηκε να έχει η εκδήλωση.
Τόνισε ότι οι γνώσεις που αναμένεται ν΄αποκτηθούν μπορεί ν΄αποδειχθούν  σωτήριες, σε κάποιες περιπτώσεις,  έστω κι αν θα ευχόμασταν να είναι αχρείαστες.
Ολοκλήρωσε ευχαριστώντας για τη συνεργασία το Ε.Δ.Δ.Π.Π.Υ., την Ε.Δ.Ο.Κ., τους συνεργάτες της αιρετούς και στελέχη του Δήμου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο για τη φιλοξενία και τη διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού κι όλες κι όλους τους συμμετέχοντες, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για την παροχή δωρεάν εξέτασης για την οστεοπόρωση, στις 23 έως 26 Οκτωβρίου 2017.

Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν με θεωρητικό και πρακτικό σκέλος από τους εισηγητές Παντελή Καστρινάκη, Σταματούλα Δήμου και Ευγενία Νικολού περιελάμβαναν τα εξής:
*Ξένο σώμα στο λάρυγγα – πνιγμονή
*Λιποθυμία
*Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη)
*Τραύμα- Αιμορραγία – Ρινορραγία
*Έγκαυμα – Ηλίαση
*Διάσειση
*Διάστρεμμα
*Υποθερμία
*Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας
*Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
Συμμετείχαν μαζί με πολλούς συμπολίτες μας κι εκπροσώπους φορέων του δημοσίου και συλλόγων οι: Μιχάλης Μέγας Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού,ΓιώργοςΧρυσαφίδης Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας-Προγραμματισμού,Γιάννης Θεοδοσίου Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής, Νίκος Χατζηιωαννίδης Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας,  Μαρία Γιακαμόζη Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας, Χαράλαμπος Γεραντίδης Δημοτικός Σύμβουλος, Θεόδωρος Αντωνιάδης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας κι ο Γρηγόρης Βόλτσης  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετριάς.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου