Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παριστάνετε τους Αη Βασίληδες ενώ φτωχοποιήσατε τους Έλληνες.



"Στη Δυτική έχουν γίνει για πολλά χρόνια καταστροφικές επιλογές, με θάρρος πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, που σήμερα οι φτωχότεροι συμπολίτες μας είναι πιο ευάλωτοι στις φυσικές καταστροφές", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε: "Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το τί δεν έκανε η κυβέρνηση και περιφέρεια, η
οποία διοικείται από το Σεπτέμβριο του 2014". "Τα ερωτήματα γίνονται ολοένα και πιο αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν", υπογράμμισε.

"Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι, γιατί δεν έκλεισαν οι δρόμοι. Τα ερωτήματα αυτά απαιτούν απάντηση και εμείς θα τα θέτουμε μέχρι να πάρουμε απάντηση", είπε. 

"Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έκανε έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση;", ρώτησε και κατέθεσε έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης.

"Γιατί δεν έγιναν τα έργα στο όρος Πατέρας για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Τι δεν έκανε η Πολιτική Προστασία και φθάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς, γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι, γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι;", αναρωτήθηκε.

"Απών ο Τσίπρας"


"Η περιφερειάρχης καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, προφανώς εναντίον του εαυτού της.
Οι αποφάσεις όμως της Δικαιοσύνης είναι ποινικές και θα πρέπει να τις δεχθεί", τόνισε και συμπλήρωσε: "Θα πάω στο σπίτι μου είχε πει προεκλογικά η κυρία Δούρου, αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Το 2017 μας έλεγε ο απών κύριος Σπίρτζης, που δεν έκανε τον κόπο να πάρει ένα αεροπλάνο να γυρίσει, πως θα γίνουν όσα πρέπει. Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι".

Συνέχισε λέγοντας:
"Τι πρωθυπουργός είναι αυτός, που είναι απών από πάσα φυσική καταστροφή; Απών ήταν και στις πυρκαγιές. Απών από τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω. Απών από την καταστροφή στον Σαρωνικό. Απών και τώρα. Ένα γρήγορο πέρασμα και μετά στη Σουηδία. Όπου υπήρχε χρόνος για φωτογραφίες".

Στο στόχαστρο του βρέθηκε και ο υπουργός Αμύνης, λέγοντας ότι η συζήτηση στη Βουλή δεν θα είναι εύκολη.

"Δεσμός με τους τραμπούκους"


Αναφερόμενος στα επεισόδια του τελευταίου διαστήματος,
την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τη δράση του "Ρουβίκωνα", τα επεισόδια στα Εξάρχεια, είπε ότι "είτε τα στοιχεία αυτά σας ευνοούν πολιτικά είτε δεν μπορείτε να τα βάλατε μαζί τους. Ο δεσμός που ενώνει κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ρουβίκωνας και κάποιους τραμπούκους των Εξαρχείων δυστυχώς παραμένει ζωντανός".

"Φτωχοποιείτε τους πολίτες"

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, είπε: "Πανηγυρίζετε γιατί ξεπεράσατε τους στόχους για το πλεόνασμα και θα γυρίσετε κάτι στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα κι όχι να χαίρεστε όταν τα ξεπερνάτε. Αυτό θα δυσκολέψει και τη συζήτηση για το χρέος. Υπερφορολογείτε τους μεν και φτωχοποιείτε τους δε. Δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα στοιχεία. Μόνο φέτος πήρατε μέτρα 2,7 δισ. ευρώ. Επιστρέφετε πίσω το ένα τέταρτο".

Αναφερόμενος στο "υπερπλεόνασμα", τόνισε ότι αυτό επιτεύχθηκε με τους εξής τρόπους: "Με την ανελέητη φοροεπιδρομή, με τις κατασχέσεις, με τη διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών, με την τεράστια καθυστέρηση απονομής των συντάξεων και την αναστολή επενδυτικών δαπανών από το πρόγραμμα επενδύσεων με βαρύ τίμημα για τη χώρα".

"Έτσι πετύχατε το υπερπλεόνασμα για να παριστάνετε τους Άγιους Βασίληδες"
, υπογράμμισε.

"Πως μιλάτε εσείς για υπονόμευση;.."


Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, ότι η ΝΔ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια
, είπε αναφερόμενος στην περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση: "Δηλητηριάσατε την κοινή γνώμη με τοξικές αθλιότητες, κάνατε άνω κάτω την Αθήνα, καλούσατε τον κόσμο να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ διότι τάχα θα τον καταργούσατε, υποσχεθήκατε σεισάχθεια και πολεμούσατε λυσσαλέα οποιαδήποτε επένδυση. Ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε προς τους επενδυτές να μην τολμήσουν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους; Και μιλάτε εσείς για δήθεν υπονόμευση, όταν ήσασταν η πιο μηδενιστική αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος".

"Για τη ΝΔ η στήριξη στους ασθενέστερους συμπολίτες πρέπει να γίνεται με μόνιμες λύσεις. Εμείς κάναμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το πολεμήσατε και το απορρίψατε στην αρχή", πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την τροπολογία, καθώς "εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια".

"Εμείς προτείναμε. Δώσαμε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους αλλά και με κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ.  Δεν ακούσατε, φέρατε τη δική σας πρόταση. Θα την υπερψηφίσουμε. Το λάθος στην πολιτική του παίρνω πέντε και γυρίζω ένα, είναι ότι παίρνετε πέντε. Αντί να πανηγυρίζετε, να ζητήσετε συγγνώμη για τα πολλά που πήρατε. Για τους χιλιάδες ανέργους που καταδικάζετε στο περιθώριο", σημείωσε.

"Δεν εξαπατώνται πια οι πολίτες
. Η χώρα πρέπει να ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Με το εθνικό σχέδιο της ΝΔ η Ελλάδα μπορεί να ξαναμπεί στο δρόμο των επενδύσεων. Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ότι αξίζουμε καλύτερα και έτσι θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου