Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Τσίπρας: Οι προτάσεις μου έγιναν κεντρικό θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο



«Η συζήτηση για τον κοινωνικό πυλώνα θα συνεχιστεί στο επόμενο Συμβούλιο - Ο αγώνας για την κοινωνική σύγκλιση συνεχίζεται» έγραψε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός

«Στη Σύνοδο του Ευρωπαικού Συμβουλίου η ελληνική πρόταση για δεσμευτικότητα του κοινωνικού πυλώνα κατέστη κεντρικό θέμα συζήτησης με την πλειοψηφία των χωρών να συμμερίζεται τη θέση μας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο Συμβούλιο.
Ο αγώνας για την κοινωνική σύγκλιση συνεχίζεται» έγραψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας του πρώτου τμήματος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.




Στη ατζέντα των σημερινών συνομιλιών βρέθηκαν οι προτάσεις της ευρωοπαικής επιτροπής για την εμβάθυνση της ΕΕ τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε στην τοποθέτηση του «ρηχές». 

«Η εμβάθυνση που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ρηχή. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια πολύ πιο γενναία μεταρρύθμιση με άξονα την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης και το δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών» σημείωσε σε άλλη ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστιικά ότι «αν οι προοδευτικές δυνάμεις δεν δώσουν αποφασιστικά αυτή τη μάχη, ελλοχεύει ο κίνδυνος απλά να μεταφέρουμε τα «κλειδιά» από τους τεχνοκράτες του EG στους τεχνοκράτες του ESM. Η αλλαγή που χρειαζόμαστε είναι να δώσουμε τα «κλειδιά» σε όργανα που λογοδοτούν στους λαούς της Ευρώπης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου