Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του Αγωνιστικού Συντονισμού Πέλλας (παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας)




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιο πρόθυμη από κάθε άλλη στην υιοθέτηση των εντολών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου και την προώθηση σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, πανηγυρίζει ότι έκλεισε την 3η αξιολόγηση. Όμως αυτό μόνο νέα δεινά σημαίνει για την κοινωνική πλειοψηφία:
·           Φέρνει νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι και πολύτεκνοι) και μέχρι και 40% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (με το νόμο Κατρούγκαλου καταργείται η προσωπική διαφορά)

·           Μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες: κοινωνική πρόνοια κατά 8% - νοσοκομεία 28% - συγκοινωνίες 32%. Το ΕΚΑΣ από 320 εκατ. το 2017, στα 80 εκατ. το 2018 και θα καταργηθεί το 2019!
·           Συνεχίζει και εντείνει τη φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προβλέποντας να εισπράξει 950 εκατ. επιπλέον από φόρους το 2018.
·           Εντατικοποιεί το ρυθμό εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και αγαθών (ΔΕΗ, νερό κ.ά.)
·           Εντείνει την επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, προωθώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να μεταφερθεί τεράστιος πλούτος σε τράπεζες και ξένα FUNDS.
·           Προωθεί νέες αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία και στην εκπαίδευση.
·           Προετοιμάζει μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και ανακύκλωση της ανεργίας..
·           Εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και δίνει άλλα 2,5 δισ για εξοπλισμούς


Το μαστίγιο και το καρότο
Μνημόνια και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλονται με σκληρή καταστολή. Η κυβέρνηση για να ξεπεράσει τη λαϊκή οργή και τις αντιδράσεις γι αυτά κι όλα τ’ άλλα μέτρα που θα ‘ρθουν, ακολουθεί τον αυταρχισμό όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Με μια κατάπτυστη τροπολογία στοχεύει στην παρεμπόδιση της προκήρυξης απεργίας, αφού απαιτεί τη συμμετοχή 50% + 1 των μελών(!!!) με την επανεμφάνιση των ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς, στους απεργούς στον Καρυπίδη, στους διαδηλωτές ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, στους φοιτητές, σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας…
Την ίδια στιγμή επιδίδεται σε μια εκστρατεία πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, με τα «πλεονάσματα» και το κοινωνικό μέρισμα, την «ανάπτυξη» και το «βγαίνουμε από τα μνημόνια»!

Να περάσουμε στην αντεπίθεση!
Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων μας, απαιτώντας τον κλεμμένο από τους εργαζομένους και το λαό πλούτο. Να διεκδικήσουμε:
· Αυξήσεις στους μισθούς - Καμία νέα περικοπή. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων–Ασφάλιση δικαίωμα όλων!
· Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
· Καμιά ιδιωτικοποίηση–Όχι στους πλειστηριασμούς-Κάτω τα χέρια από δημόσια και λαϊκή περιουσία!
· Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και υγεία για όλους -  Όχι στη συρρίκνωση και τις περικοπές!
· Κατάργηση των μνημονίων- Διαγραφή του χρέους - Απαλλαγή από τη “θηλιά” Ε.Ε. και ευρώ
Η επίθεση δεν έχει τέλος και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο αν, κόντρα σε λογικές ανάθεσης κι αναμονής επίδοξων σωτήρων, κόντρα στο ξεπούλημα των αγώνων πριν ακόμα ξεκινήσουν, κόντρα στο συνδικαλισμό της διαμαρτυρίας και της ήττας, αποφασίσουμε
να βγούμε στους δρόμους,
ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου