Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αυτοκτονία της Λίνας από τα Γιαννιτσά.



«Έσπρωξαν την κόρη μου στο κενό» λέει η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που πριν από ένα χρόνο έκανε «βουτιά» θανάτου από φοιτητική εστία στο ΑΠΘ - Ο «φωτογράφος» που της έλεγε να την κάνει μοντέλο και η αρχή του κακού
Η τραγική περίπτωση της αυτοκτονίας της 22χρονης Λίνας που έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα χρόνο, συγκλονίζει ακόμη το πανελλήνιο. Η τραγική φιγούρα της μάνας της η οποία από την πρώτη στιγμή αναρωτιόταν
για τον λόγο που η κόρη της έφθασε στην αυτοκτονία, έρχεται να δικαιωθεί με την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η νεαρή κοπέλα οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. «Είμαι πολύ συγκλονισμένη, συντετριμμένη μπορώ να πω, με την εξέλιξη αυτή στην υπόθεση του παιδιού μου γιατί ο αγώνας μου για να φτάσω μέχρι εδώ ήταν πολύ μεγάλος και το περίμενα ότι θα γινόταν κάποια στιγμή αυτό» λέει στο protothema.gr η κυρία Σταυρούλα Κοεμτζή.


Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η οικογένεια της 22χρονης κατέθεσε ένα αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή τη δαιδαλώδη υπόθεση. Στα στοιχεία αυτά αναφέρεται ότι η Λίνα ήταν φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ, σχολή στην οποία πήγε από το τμήμα Βιολογίας. Στη Θεσσαλονίκη που βρισκόταν έκανε μεγάλο αγώνα για να σπουδάσει. Ωστόσο κάτι συνέβη στη ζωή της και κάποια στιγμή πήδηξε στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή της. Η απάντηση στο γιατί το έκανε ίσως βρίσκεται στα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσε με διάφορα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος της οικογένειας έχει στα χέρια του 500 σελίδες με το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων τα οποία και παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η οικογένεια αρχικά η κοπέλα εκβιαζόταν από ένα άτομο που φέρεται ως φωτογράφος και ήθελε να την προωθεί ως μοντέλο. Όμως και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας αυτός δεν ήταν φωτογράφος, αλλά φοιτητής στα Χανιά και είχε πείσει την 22χρονη ότι μπορεί να την κάνει μοντέλο. Έτσι την τραβούσε φωτογραφίες που κάποιες από αυτές ήταν γυμνές και κάποιες ημίγυμνες. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό τις φωτογραφίες αυτές το άτομο αυτό, τις ανάρτησε χωρίς την άδειά της στο προσωπικό ιστολόγιο της 22χρονης με αποτέλεσμα να τις οικειοποιηθούν επιτήδειοι και στη συνέχεια να την εκβιάζουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει η οικογένεια η 22χρονη φοιτήτρια εκβιαζόταν πάνω από επτά άτομα τα οποία της έλεγαν «στείλε μας κι άλλο υλικό αλλιώς θα δημοσιεύσουμε κι άλλες φωτογραφίες σου».


Σύμφωνα με πληροφορίες, μια μαρτυρία φίλης της άτυχης Λίνας, αποκαλύπτει ότι η 22χρονη είχε πέσει θύμα εκβιασμού ατόμων που είχαν στα χέρια τους βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την νεαρή κοπέλα και με αυτό την εκβίαζαν να προχωρά και σε άλλες πράξεις με άτομα που της υπαγόρευαν.

Η φίλη της άτυχης Λίνας «έσπασε» τη σιωπή της ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία και τα όσα αποκάλυψε ήρθαν να συνδεθούν με τα όσα στοιχεία είχε συγκεντρώσει και η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός και που ενδεχομένως ρίξει φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση είναι η ατζέντα της 22χρονης, η οποία εδώ και ένα χρόνο δεν έχει βρεθεί.  Σύμφωνα με τη φίλη της Λίνας η οποία μίλησε ύστερα από ένα χρόνο, η 22χρονη δεν είχε δείξει σημεία πως ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της. Μάλιστα εκείνη την ημέρα πριν πηδήξει από τον 9ο όροφο, είχε βρεθεί με τον φίλο της, είχαν μαλώσει για κάποιο λόγο ενώ στη συνέχεια πήγε στο δεύτερο όροφο που έμενε. Εκεί μίλησε με τη συγκάτοικό της και της λέει «ανεβαίνω στον 9ο όροφο και κατεβαίνω». Μετά από δύο ώρες  ειδοποιήθηκε η συγκάτοικός της που της είπαν ότι η Λίνα είχε πέσει από τον 9ο όροφο. Η οικογένειά της πιστεύει ότι σε εκείνο το χρονικό διάστημα κάτι σοβαρό πρέπει να έγινε που την τάραξε τόσο πολύ και την οδήγησε στη μοιραία πράξη.


Από την πρώτη στιγμή η μητέρα της Λίνας, Σταυρούλα, ένιωθε μέσα της ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία της κόρης της. Η υγεία της έχει κλονιστεί πολύ αφού ένα χρόνο τώρα παλεύει να μάθει την αλήθεια. Η ίδια πιστεύει ότι το χέρι ενός ατόμου έσπρωξε την κόρη της στο κενό, αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει. Πιστεύει ότι η κόρη της δεν αυτοκτόνησε. Η κυρία Σταυρούλα πιστεύει ότι η κόρη της εκβιαζόταν βάναυσα και είχε κανιβαλιστεί. Κάποιοι την «κρατούσαν» στο χέρι. Κάποιοι ήθελαν η 22χρονη να είναι υποχείριό τους. Την ίδια ώρα έχει διαταχθεί άρση απορρήτου όλων των επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών ιχνών. Ωστόσο εκείνο που θέλει να μάθει η οικογένεια της Λίνας είναι τι ακριβώς συνέβη ώστε να οδηγήσει την 22χρονη στο σημείο να πηδήξει από τον 9ο όροφο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Αντώνης  Ξυλουργίδης ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση πριν δύο μήνες είπε στο protothema.gr: «Αυτή τη στιγμή έχουμε την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας. Έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική και ξανανοίγει ο φάκελος της αυτοκτονίας. Η οικογένεια νιώθει δικαιωμένη και ευχαριστημένη από τη Δικαιοσύνη. Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να βρούμε τους πραγματικούς ενόχους που όπλισαν το χέρι της αυτοκτονίας. Επίσης κάνω έκκληση να ανοίξουν κι άλλα στόματα γιατί υπάρχουν άτομα που ξέρουν και ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Είτε από φόβο, είτε για άλλους λόγους» λέει στο protothema.gr και προσθέτει: «Αυτό που με συγκλονίζει είναι ότι ενώ έχει αυτοκτονήσει αυτή η κοπέλα, βλέπεις υβριστικά σχόλια για τη Γαλήνη δηλαδή κατηγορούν μια νεκρή κοπέλα και αυτό πραγματικά με συγκλονίζει . Δεν έχει ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση κι όμως κάποιοι σπεύδουν να καταδικάσουν συνειδήσεις και πόσο μάλλον μιας 22χρονης κοπέλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου