Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης – Πόσοι χάνουν το κοινωνικό μέρισμα



Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε δήλωση κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου για το δήθεν… κοινωνικό μέρισμα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μίλησε για απάτη της κυβέρνησης,  καθώς  δεν εγκρίθηκε ως «φρέσκο χρήµα», αλλά επειδή η ελληνική κυβέρνηση είχε µείνει… πίσω καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017.
Αναλυτικότερα, από το ποσό-µαµούθ των 1,4 δισ. ευρώ, που υποτίθεται ότι είναι ο συνολικός λογαριασµός του κοινωνικού µερίσµατος, τα 720 εκατ. ευρώ αφορούν στην
ενίσχυση των οικονοµικά ασθενεστέρων. Και από αυτό το ποσό, τα 300 και πλέον εκατοµµύρια αφορούν σε χρήµατα που ούτως ή άλλως έπρεπε να δοθούν για κοινωνική πολιτική και τα οποία απλώς η κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει για το τέλος της χρονιάς, προφανώς για να κάνει πιο «εντυπωσιακό» το κοινωνικό µέρισµα.
Πάντως, λίγες ηµέρες πριν εκπνεύσει η προθεσµία υποβολής των αιτήσεων, τα εµπλεκόµενα υπουργεία, Οικονοµικών και Εργασίας, κατάφεραν να συγκροτήσουν έναν… στρατό από δυσαρεστηµένους πολίτες, οι οποίοι, παρά τα εξαιρετικά χαµηλά εισοδήµατα που εµφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις, έµειναν τελικώς εκτός δι’… ασήµαντον αφορµήν. Οι έξι στους δέκα που έκαναν αιτήσεις είτε κόπηκαν για διάφορους λόγους είτε βρίσκονται εν αναµονή, ενώ αυτοί που έγιναν δεκτοί συνειδητοποιούν ότι το µέσο επίδοµα διαµορφώνεται στα 574 ευρώ ανά νοικοκυριό και όχι ανά άτοµο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου