Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Εκδρομή στο Βόλο ετοιμάζει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών




  Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την 16-12-2017 στο Βόλο, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη πρωτεύουσα της Μαγνησίας.                     
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση σε αξιοθέατα της πόλης όπως στο "Μουσείο της Πόλης", μοναδικό, σύγχρονης αντίληψης μουσείο στην Ελλάδα. Ένας χώρος όπου εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους.
Είναι μουσείο για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της πόλης, προσβλέποντας στη συγκρότηση του κοινού παρόντος, αλλά και σε δημιουργικές διεξόδους για το μέλλον.  Αυτή την περίοδο φιλοξενεί την έκθεση «Γεύσεις Μαγνησίας, όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία», όπου οι επισκέπτες ανακαλύψουν το μακροχρόνιο γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής. 

 Αλλά περιλαμβάνει επίσης και επίσκεψη στο "Παλαιό Πλυνθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα", που είναι ταυτόχρονα και πολυχώρος, στον οποίο μπορεί να δει κάποιος  τα εργαστήρια και τους βιομηχανικούς χώρους που  έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Προβάλλει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου και  συμβάλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της. Όλα τα στάδια της παραγωγής πλίνθων και κεράμων. Την καθημερινή ζωή των εργατών που δούλευαν στο εργοστάσιο. 
 
 Η Χορωδία το μεσημέρι θα δώσει συναυλία στη πλατεία του Αγίου Νικολάου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.                                                                            Αναχώρηση ώρα 07.30 (της 16-12-2017), από την πλατεία Γκόνου Γιώτα (κατάστημα "VICKO"). 
Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ.                                                                                            
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή, να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο: 6971569929.
Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου