Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Κοτζιάς: Θα λύσουμε το Σκοπιανό με σύνθετη ονομασία



Ένα βήμα πίσω από Καμμένο: «Ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι μια πάγια θέση και ελπίζω ότι η λύση η οποία θα δοθεί θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα» - «Θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες» προανήγγειλε ο Κοτζιάς
Για μια χρονιά που θα είναι χρονιά που «θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε ορθές και παραγωγικές λύσεις» έκανε λόγο σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.



«Η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις λύσεις κάτι που είχε προβάλει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι» είπε ο κ. Κοτζιάς λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι «υπέρ της συνεννόησης με όλα τα κόμματα που θέλουν λύσεις στα προβλήματα που απασχόλησαν τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν αυτόν το τόπο».

Σε ερώτηση, δε, για το αν είναι αισιόδοξος για λύση, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε χαμογελαστός ότι «πάντα είμαι αισιόδοξος εγώ».
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος που έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τον Νίκο Κοτζιά τόνισε δύο φορές ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών κάνοντας λόγο για δύο αποφάσεις σταθμό όσον αφορά το θέμα: την απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η δεύτερη το Βουκουρέστι.

Στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εκ μέρους της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα του Σκοπιανού» ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι «ο Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά όπως ο Σαμαράς ή από αυτούς που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό όπως η κυρία Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι».

«Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και όταν θα έρθει η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διαμορφώσουν την τελική εθνική λύση» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

«Πιστεύω ότι η πολιτική αυτή εντασσόμενη στην ευρύτερη προσπάθεια της Ελλάδος να αποτελέσει τον πυρήνα του άξονα σταθερότητας για τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και σε λύση προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν για πάρα πολλά χρόνια την περιοχή» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση για το αν επιμένει στη θέση του για τον όρο Μακεδονία ο υπουργός Άμυνας είπε: «Εγώ είπα από την πρώτη στιγμή ότι ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως έχει αποφασιστεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια πάγια θέση και επιμένω σε αυτή και ελπίζω ότι η λύση η οποία θα δοθεί θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

«Η ΝΔ είπε ότι θα συμφωνήσει σε ό,τι πω εγώ, άρα χαίρομαι που μου εναποθέτει τις ευθύνες της παρατάξεως» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου