Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Επεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου


Μιράζ 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε πριν λίγο, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5
Ο χειριστής του αγνοείται και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού
Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.
Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ή ακόμη όμοιο αεροσκάφος (σε ζευγάρι) για αποστολή αναχαίτισης.
Το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στην 135 Σμηναρχία Μάχης, με τον χειριστή του Μιράζ 2 να ενημερώνει ότι έχασε επαφή με τον χειριστή του Μιράζ 1.
Υπενθυμίζεται πως τα μαχητικά M2000-5 είναι από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης.
Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
«Σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».
Επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και το Πεντάγωνο για την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό του χειριστή τους Μιράζ που έπεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου