Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο Χ.Υ.Τ.Α. Γιαννιτσών από την Π.Υ. Γιαννιτσών



Με την πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στο Χ.Υ.Τ.Α. Γιαννιτσών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20-04-2018 η τριήμερη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών που πραγματοποιείται ετησίως στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού και της συνεργασίας του με συναρμόδιους φορείς.

    Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε  την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες (καύσωνας με άπνοια και υψηλό δείκτη επικινδυνότητας) στον υπαίθριο χώρο του X.Y.T.A. οπού καίγονταν άταφα επιφανειακά άλλα και εντός του εδάφους απορρίμματα. Λόγω άπνοιας οι καπνοί της πυρκαγιάς ήταν πυκνοί και δεν διαχέονταν στην ατμόσφαιρα ενώ λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών ήταν άκρως τοξικοί και επικίνδυνοι. Ταυτόχρονα, κατά την καταμέτρηση προσωπικού διαπιστώθηκε η απουσία ενός εργαζομένου και σήμανε συναγερμός για την ανεύρεσή του.  
Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και την συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης τους παρακάτω φορείς: Ε.Κ.Α.Β., ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Πέλλας, Διεύθυνση Ανάπτυξης Αντιπεριφέρειας Πέλλας και Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών Αντιπεριφέρειας Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου