Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Το Λύκειον Ελληνίδων Γιαννιτσών στις γιορτές του Παλαιού Σταθμού Ν.Ορεστιάδας



Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών συμμετείχε στις Γιορτές Παλαιού Σταθμού Ν. Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκαν στις 16-17 Ιουλίου 2018 στην Ορεστιάδα,  από τον νεοσύστατο σύλλογο « Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας», σε μια  προσπάθειά ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του παρελθόντος στην πόλη να ξαναζήσει λίγες από τις παλιές καλές στιγμές.
Έτσι, λοιπόν άναψαν τα φώτα μετά από πολλά χρόνια στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Ορεστιάδας με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορού από την Μακεδονία και την Θράκη.
Τμήμα της χορευτικής ομάδας  του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Πέλλας, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες.  Συμμετείχαν ακόμη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας « ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», η Στέγη Πολιτισμού , Παράδοσης και Λαογραφίας Κομοτηνής «Φιλοτέχνες» και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Τα δίδυμα Τείχη». Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  με την συνοδεία της «Εβρίτικης Ζυγιάς».
 Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, οι κυρίες  του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛτΕ Γιαννιτσών συναντήθηκαν με την Αντιπρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Ορεστιάδας κ. Δάσσιου Μαρία  και την χοροδιδάσκαλο των παιδικών τμημάτων του ΛτΕ Ορεστιάδας κ. Χατζηδημητρίου Ευγενία, οι οποίες τις καλωσόρισαν με παραδοσιακά εδέσματα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών ευχαριστεί ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου « Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας»  και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και  χοροδιδάσκαλο κ.  Νικολαΐδη Άγγελο για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία. Θερμές ευχαριστίες εκφράζει παράλληλα προς τον χοροδιδάσκαλο του ΛτΕ Γιαννιτσών κ. Κάππα Αθανάσιο που επιμελήθηκε την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας και φυσικά προς όλους τους χορευτές που πάντα ανταποκρίνονται θετικά στις Λυκειακές υποχρεώσεις εκφράζοντας τον εθελοντισμό και την αγάπη τους για την παράδοση του τόπου  μας.
Καλό καλοκαίρι. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου