Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Παραμένουν οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση αφορολογήτου.


Δυστυχώς από την χθεσινή απόφαση του Eurogroup δεν προβλέπονται ελπίδες για την Ελλάδα πλην της διατήρησής της στην ζώνη του «Λυκόφωτος».
Οι δανειστές θέλουν η χώρα να μην «πεθάνει» για να συνεχίσει να δίνει το «αίμα» της αλλά δεν θέλουν να ανακάμψει και να απελευθερωθεί.
Χρόνια προσδοκιών για το χρέος «έσβησαν» μέσα σε ένα βράδυ.
Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από την χθεσινή συνεδρίαση, είναι οι αιώνιες δεσμεύσεις
και τα μέτρα που η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να τα πάρει πίσω.
Έρχονται περικοπές στις συντάξεις και μείωση αφορολογήτου και μετά και την εθνική ήττα στο Σκοπιανό φαντάζουν ακόμα περισσότερο «πικρά»
Το ανακοινωθέν του Eurogroup περιγράφει λεπτομερώς το πλαίσιο του προγράμματος μεταμνημονιακής παρακολούθησης και συνοδεύεται από παράρτημα δύο σελίδων, στο οποίο σημειώνονται «τηλεγραφικά» οι δεσμεύσεις των επόμενων ετών. 
Το τι θα γίνονταν με το χρέος, δηλαδή τίποτα, ήταν κάτι σχεδόν αναμενόμενο. Πλέον η κυβέρνηση εστίαζε στα επαχθή μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει από το 2019. Μέτρα που μόλις εφαρμοστούν θα προκαλέσουν επιπλέον οργή σε έναν ήδη θυμωμένο λαό.
Η επιμήκυνση των δανείων του EFSF θα είναι δέκα έτη, σε συνδυασμό με επέκταση της περιόδου χάριτος για την πληρωμή επιτοκίων επίσης για δέκα έτη. Η δόση που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι 15 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά προηγούμενων δανείων, όπως αυτών του ΔΝΤ.
Στα δημοσιονομικά, διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα, αναφέρεται η επαναβεβαίωση της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου, καθώς αυτή είναι η ορολογία με την οποία περιγράφουν τα μέτρα αυτά οι θεσμοί και στο παράρτημα σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί απολύτως τη δέσμευσή της να διασφαλίσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060.
Το καταλάβαμε αυτό; Πλεονάσματα για 42 ακόμα χρόνια! Αυτά μόνο σε αποικίες γινόντουσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου