Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς.


Όπως συνήθως συμβαίνει στα βαφτίσια, μόνο το ένα σόι φεύγει χαρούμενο από την εκκλησία. Η ιστορία επαναλήφθηκε στις Πρέσπες, μόνο που δεν ήταν μια οικογενειακή υπόθεση, καθώς ότι έγινε στην τέντα που έστησε η κυβέρνηση για την περίσταση, καταγράφηκε και μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου: Ο Ζάεφ μίλησε για «Μακεδονία» και «Ελλάδα», Τσίπρας και Κοτζιάς σιώπησαν. Τα Σκόπια πήγαν ήδη… ταμείο, αφήνοντας τη χώρα μας με τα χαρτιά.


Βενιζέλος: Μη αναστρέψιμη πραγματική και νομική κατάσταση…


«Δεν υπάρχει η ορθή και λειτουργική λύση για την ιθαγένεια και για τη γλώσσα και δεν υπάρχει σωστός συγχρονισμός σε σχέση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ» επανέλαβε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αυτά τα τρία σημεία, τα οποία τα είδαμε, νομίζω, ανάγλυφα μπροστά μας με την ομιλία που έκανε ο κύριος Zaev, ο οποίος την έκανε σκοπίμως και ευφυώς, για να υπάρχει ένα στοιχείο ιστορικής ερμηνείας, ας το πούμε έτσι, της υπογραφής που έβαλε ο Υπουργός του των Εξωτερικών στη συμφωνία αυτή, λέγοντας «οι Έλληνες και οι Μακεδόνες, οι Μακεδόνες και οι Έλληνες», χρησιμοποιώντας, δηλαδή, τον όρο κατά τη δική του εκδοχή και ερμηνεία και αυτή, δυστυχώς, θα επικρατήσει» επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο ή δύσκολο, για να είμαι πιο ακριβής, να μπορούσαμε να έχουμε πει τα απλά πράγματα, ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβομακεδονική όπως τη λέγαμε πάντα, ή μακεδονοσλαβική όπως την έλεγαν οι παλιές απογραφές πριν τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι η ιθαγένεια είναι βορειομακεδονική, όπως είναι και το λογικό. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εδώ έχουμε φθάσει σε ένα αποτέλεσμα, χθες με την υπογραφή, το οποίο δημιουργεί μία κατάσταση πραγματική και νομική η οποία δεν είναι ανατρέψιμη» προειδοποίησε.

Κοτζιάς: Τα Σκόπια μας αγαπούν!

«Η χώρα αυτή είναι έτοιμη να ανοιχτεί σε εμάς. Αγαπάει την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και υποστήριξε πως «για μας το κυριότερο ήταν να αλλάξει το όνομα». Το γεγονός ότι μπροστά του ο Ζάεφ μίλησε για «Μακεδονία» και Ελλάδα δεν έδειξε να τον απασχολεί.

Αντίθετα, ανακάλυψε πως κάποιοι στην Ελλάδα ζητάνε να γίνει εισβολή στη γειτονική χώρα, και ότι Τούρκοι αγοράζουν στα Σκόπια «από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι τηλεοπτικούς και εφημερίδες» και «προπαγανδίζουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Δεν μπορούσαμε να εμποδίσουμε τη συμφωνία…

«Και την κυβέρνηση να ρίχναμε, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να αλλάξει», ανέφερε για να δικαιολογήσει την στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην Βουλή για το Σκοπιανό, μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν θα έπεφτε... αν ψήφιζαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας. «Ο κύριος Τσίπρας, θα ήταν ακόμα πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς υπουργός. Δεν θα μπορούσαμε να την εμποδίσουμε. Θα πήγαινα να την υπέγραφαν και μετά θα ξεκινούσαν οι διερευνητικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου