Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Χιτλερικοί οι κάτοικοι των Γιαννιτσών σύμφωνα με τον κ.Κοντονή!


«Χιτλερικούς και φασίστες» αποκάλεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όσους τον αποδοκίμασαν σήμερα μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στα Γιαννιτσά εξαιτίας της συμφωνίας με τα Σκόπια.  
Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανώς εκνευρισμένος  από τις αποδοκιμασίες είπε κατά λέξη:
«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς
ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι
«Είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».
Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι «Σε μία άλλη ομάδα, πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή που βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, δήλωσε: «Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον».
«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση».
Για το θέμα της εθνότητας, για το οποίο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «η αντιπολίτευση σε πολλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εκχώρησε στη γειτονική χώρα», εξήγησε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση». Σε ό,τι αφορά στο θέμα της γλώσσας, είπε:
«Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική».
Ο κ. Κοντονής σημείωσε πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι με τη συμφωνία «κλείνει μία πληγή και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» και σημείωσε πως «ιδίως γι' αυτούς που μας λέγανε ότι "μένουμε Ευρώπη" είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το να μην ακούνε και να μην αντιλαμβάνονται όλη αυτή την επιχειρηματολογία και τους επαίνους που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου