Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Τρία ηρεμιστικά αιθέρια έλαια για το άγχος


Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, η πίεση και το στρες πολλές φορές μας οδηγούν σε μία αίσθηση πλήρους κατάποσης και αποσύνθεσης σωματικής, αλλά και ψυχικής.  Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους να περιορίσουμε το άγχος και να χαλαρώσουμε, προκειμένου να διαχειριστούμε αυτήν την ομολογουμένως εξαντλητική κατάσταση, είναι η αρωματοθεραπεία.

Η αρωματοθεραπεία δρα διεγείροντας τους υποδοχείς όσφρησης στη μύτη, οι οποίοι με τη σειρά τους στέλνουν μηνύματα στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου, το οποίο ελέγχει τα βασικά μας συναισθήματα, άρα και τα επηρεάζει αναλόγως.
Τρία βασικά αιθέρια έλαια για το άγχος
Λεβάντα
Ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια για το άγχος είναι η λεβάντα, η οποία αποδεδειγμένα έχει αντικαταθλιπτικές, ηρεμιστικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Επίσης, είναι ένας εκπληκτικός ρυθμιστής της διάθεσης. 
Περγαμόντο
Μελέτη που έγινε στην Ταιβάν έδειξε πως το αιθέριο έλαιο περγαμόντου ρίχνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει σημαντικά τον καρδιακό παλμό. Επίσης, συμμετέχει στη χαλάρωση του ευρύτερου συστήματος, αλλά και στη χώνεψη.
Φασκόμηλο
Το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, γνωστό για τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες, είναι ένας εξαιρετικός βοηθός στην καταπολέμηση τους στρες. Αν σας είναι δύσκολο να το βρείτε, μπορείτε ακόμα και να το καλλιεργήσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου