Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Χωρίς απαντήσεις για το… ανήθικο πλεονέκτημα της κυβέρνησης


Το Μέγαρο Μαξίμου αδυνατεί να δώσεις πειστικές απαντήσεις σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και πολλές φορές χάνει ακόμη και το όποιο δίκιο θα μπορούσε να έχει. 

Σκόνη και θρύψαλα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το (αν)ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης καθώς σκάνδαλα μένουν αναπάντητα και αποφάσεις προκαλούν την κοινωνία.
Το Μέγαρο Μαξίμου αδυνατεί να δώσεις πειστικές απαντήσεις σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και πολλές φορές χάνει ακόμη και το όποιο δίκιο θα μπορούσε να έχει.
Εκδίδοντας σκληρές ανακοινώσεις, επιτιθέμενα σε μέσα ενημέρωσης και την αξιωματική αντιπολίτευση, τα… υπόγεια της πρωθυπουργικής κατοικίας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη,
Οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Δίοδος της οικογένειας Τσίπρα μένουν ακόμη αναπάντητες ενώ γίνεται προσπάθεια να απαξιωθούν οι καταγγελίες οι οποίες αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τόσο η περίπτωση της ευνοϊκής (χαριστικής για πολλούς) ρύθμισης δανείου περίπου 250 χιλ. ευρώ των Δ. Τσίπρα και Ζ. Τσίπρα, όσο και η υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που κατατέθηκε για να πάρει έργο άνω του ενός εκατομμυρίου η «Δίοδος», είναι πολύ σοβαρά θέματα.
Κι όμως, πέραν της «λασπομαχίας» που επιλέγει το Μαξίμου, ουδεμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε πέραν του δικηγόρου Γ. Ματζουράνη ο οποίος, πάντως, δια της σιωπής του για το ζήτημα, επιβεβαίωσε ότι πράγματι κατατέθηκε ένα τέτοιο πλαστό έγγραφο.
Χωρίς απαντήσεις μένουν και οι καταγγελίες για τις σχέσεις που φέρεται να είχε ο θείος του πρωθυπουργού, Ηρακλής Τσίπρας, με τη Χούντα σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποστασιοποιηθεί από τα γεγονότα για να μην πληγεί η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα.
Η κυρία Αντωνοπούλου
Το ηθικό πλεονέκτημα έγινε ανήθικο και στην περίπτωση του ζεύγους Ράνιας Αντωνοπούλου – Δημήτρη Παπαδημητρίου. Οι προσωπικοί φίλοι του πρωθυπουργού, μέχρι πρότινος υπουργοί, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους για το γνωστό σκάνδαλο του επιδόματος ενοικίου. Είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ότι έπαιρνε η κ. Αντωνοπούλου επίδομα 1.000 ευρώ το μήνα για διαμέρισμα στο Κολωνάκι αν και είχαν κατοικία και γενικώς είναι ευκατάστατη οικογένεια.
Η απομάκρυνσή τους από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών διέσωσε προς το παρόν τα προσχήματα, όμως, η υπόθεση επανήλθε πριν από λίγες ημέρες.
Η κ. Αντωνοπούλου, αν και «τιμωρήθηκε» για ένα μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα, τελικά διορίστηκε  στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με έδρα το Παρίσι. Μάλιστα η μεταφορά της οικοσκευής, των εισιτηρίων και των εξόδων εγκατάστασης της κυρίας Αντωνοπούλου στο Παρίσι, κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους 13.221 ευρώ.
Και μάλιστα για μια οικογένεια που διαθέτει χαρτοφυλάκιο εκατομμυρίων ευρώ και πολυτελή σπίτια σε Νέα Υόρκη και Ελλάδα.
Ωστόσο, ουδεμία απάντηση και για το θέμα αυτό.
Ζουράρις και Αρτεμίου
Μέσα στην εβδομάδα ήρθε και ο διορισμός στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής του Κώστα Ζουράρι. Θυμίζουμε ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας για ηθικό θέμα, γιατί έβρισε προκλητικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Αρη.
Όμως, αυτό δεν απέτρεψε την κυβέρνηση να τον επαναφέρει σε κρίσιμη θέση.
Καμιά απάντηση από τα… υπόγεια των λαλίστατων συνεργατών του πρωθυπουργού και για το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας έχει βάλει στο στόχαστρο τον δικηγόρο των off shore, Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύχναζε στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως είχε στενές σχέσεις με τον Νίκο Παππά, σ’ εκείνο το «περίεργο» ταξίδι στην Καραϊβική.
Ούτε τέλος είναι ηθικό το γεγονός ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, προσφάτως ιδρυθείσα και με ιδιοκτήτη πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε έρευνα η οποία επιχείρησε να δείξει πως μειώνεται η διαφορά από τη ΝΔ. Και πάλι οι απαντήσεις ήταν «λειψές» με αποτέλεσμα και πάλι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης να πάει περίπατο.
Όπως… περιπάτους έκανε υπουργός ή άλλο κορυφαίο στέλεχος με αεροσκάφη ποτ χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία για διασώσεις. Η ερώτηση του βουλευτή Γ. Αμυρά για ταξίδια αναψυχής στην Ικαρία, έχει προς το παρόν μείνει αναπάντητη.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου