Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Μανώλης Σφακιανάκης: Τα τελευταία χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying



"Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θέλει μεγάλη προσοχή. Ο κόσμος της εφηβείας δεν μπορεί να καταλάβει που πρέπει να σταματήσει. Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μία απλή πλάκα, χαβαλέ και από τον χαβαλέ έχουμε ένα ισχυρό bullying και το οποίο μετατρέπεται σε αυτοκτονία", δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, με αφορμή την αυτοκτονία του 15χρονου και τη συζήτηση που άνοιξε για θέματα εκφοβισμού.

Όπως επισήμανε ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, "έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά- ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία τα σώσαμε από το τελευταίο βήμα".
Παράλληλα , ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας τόνισε ότι ''σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying. Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις".
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου