Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Υπογραφή «μαχαιριά» από Τραμπ! Μπλόκαρε και επίσημα την παράδοση των F-35 στην Τουρκία


- Από τη στρατιωτική βάση, Fort Drum, στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Το νομοσχέδιο προβλέπει και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία - Η "Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν", υπερψηφίστηκε από το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα
Μπλόκο και… επίσημα!
Από τη στρατιωτική βάση, Fort Drum, στη Νέα Υόρκη,  και περιστοιχιζόμενος από στρατιώτες της 10ης Ορεινής Μεραρχίας, ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε, σήμερα Δευτέρα 13.08.2018, το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία, την αποβολή της από το πρόγραμμα παραγωγής, αλλά και την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των Ρωσικών S-400, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.
Η «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν», υπερψηφίστηκε από το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα.
Ο νόμος φέρει το όνομα του γερουσιαστή από την Αριζόνα που κρατήθηκε επί χρόνια αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και το τελευταίο διάστημα έχει επικρίνει κατ’ επανάληψη την πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ.
Μεταξύ άλλων, αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Ο νόμος αυτός «θα δώσει στους Αμερικανούς στρατιώτες τη δύναμη πυρός που χρειάζονται για να κερδίσουν οποιαδήποτε σύρραξη γρήγορα και με αποφασιστικό τρόπο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του. «Πιστεύουμε ότι οι στρατιώτες μας αξίζουν τα εργαλεία, τον εξοπλισμό και τους πόρους που κέρδισαν με το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους», πρόσθεσε.
Με τον νόμο αυτόν αποδεσμεύονται 69 δισεκατομμύρια δολάρια για τις τρέχουσες εξωτερικές επιχειρήσεις (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, Σομαλία κλπ.). Προβλέπεται επίσης αύξηση 2,65 στους μισθούς των μελών των ενόπλων δυνάμεων ενώ εγκρίνονται επενδύσεις ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των αμυντικών πυραυλικών συστημάτων.
Η Διαστημική Δύναμη
Όσον αφορά στη Διαστημική Δύναμη, την οποία ο Τραμπ θέλει να μετατρέψει στο έκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων, θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση την οποία θα πρέπει να εγκρίνει το Κογκρέσο.
«Όπως ο ουρανός, η γη και η θάλασσα, έτσι και το διάστημα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης», είπε ο Τραμπ. Μια δύναμη του διαστήματος θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να «προλάβουν» τους αντιπάλους τους που έχουν ήδη «ξεκινήσει να εξοπλίζουν το διάστημα», υποστήριξε. «Η Κίνα έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα νέο σώμα των ενόπλων δυνάμεών της για να επιβλέπει τα στρατιωτικά προγράμματά της στο διάστημα», διευκρίνισε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στη «Διαστημική Δύναμη» της Ρωσίας που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια.
«Είμαστε οι πιο ικανοί. Είμαστε οι καλύτερα χρηματοδοτούμενοι. Είμαστε οι πιο πολυάριθμοι. Είμαστε οι πιο ισχυροί. Είμαστε οι πιο έξυπνοι», κατέληξε.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου