Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλαγή ώρας: Τι θα γίνει τελικά τον άλλο μήνα – Θα μείνουμε στη θερινή;


Κομφούζιο έχει επικρατήσει σε όλη την ΕΕ για το αν θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε τα ρολόγια από τη θερινή στη χειμερινή ώρα και το αντίστροφο. Τον επόμενο μήνα, κανονικά, πρέπει να αλλάξουμε τα ρολόγια μας και να μπούμε στη χειμερινή ώρα. Θα γίνει όμως αυτό;
Η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να καταργηθεί. Η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην
Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019, όμως δεν φαίνεται ότι το μέτρο είναι υποχρεωτικό, ούτε και υπάρχει απόφαση για ενιαία επιλογή της χειμερινής ή της θερινής ώρας και έτσι υπάρχουν φόβοι ότι θα επικρατήσει… μπάχαλο.
Όπως όλα δείχνουν και τον Οκτώβριο του 2018, η ώρα θα αλλάξει σε χειμερινή, αφού ακόμη και αν αποφασιστεί η κατάργηση της χειμερινής ή της θερινής ώρας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει αυτό να γίνει από το 2019.
Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις για τις προτεραιότητές της για τη φετινή χρονιά, η Κομισιόν πρόκρινε το μεταναστευτικό, την ασφάλεια και την οικονομία, μεταθέτοντας τις αποφάσεις για την κατάργηση των εποχιακών αλλαγών της ώρας στην Ευρώπη το 2019.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, η νομοθετική πρόταση επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι τυχόν αλλαγές θα επέλθουν συντονισμένα μεταξύ γειτονικών χωρών, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και να αποφευχθεί ο κατακερματισμός, που θα μπορούσε να προκύψει, εάν ορισμένα κράτη μέλη διατηρήσουν τις εποχιακές αλλαγές της ώρας ενώ άλλα τις σταματήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου