Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Επέστρεψαν στην Τουρκία οι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο


Στη σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών, μέλη τετραμελούς περιπόλου, προχώρησαν στις 11.30 χθες το πρωί άνδρες ελληνικής περιπόλου στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Φέρρες και Πόρος.
Τα μέλη της ελληνικής περιπόλου, όταν αντελήφθησαν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εισέλθει επί ελληνικού εδάφους, επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν με τους δύο Τούρκους να οπισθοχωρούν να επιστρέψουν επί τουρκικού εδάφους, ενώ οι άλλοι δύο, ένας λοχίας και
ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν.
Αμέσως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο και λίγο μετά τις 18.30 οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες επεστράφησαν στην τουρκική πλευρά.
Το περιστατικό συνέβη έξι μήνες περίπου μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη σε παρόμοιο περιστατικό, οι οποίοι παρέμειναν φυλακισμένοι για πέντε και πλέον μήνες και αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι στις 14 Αυγούστου από τις τουρκικές αρχές.
Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά περίπολα και φυλάκια σε ολόκληρη την παραμεθόριο προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου