Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Τον λατρεύουν τ΄αφεντικά του, τον μισεί ο λαός


Ο έρωτας των Αμερικάνων, των Γερμανών και λοιπών εταίρων μας προς τον Αλέξη, δεν κρύβεται πλέον. Τέτοια στήριξη δεν είχε ποτέ κανένας Έλληνας πρωθυπουργός. Χωρίς προσχήματα, επεμβαίνουν ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Και έχουν κάθε δίκαιο να το κάνουν.
Πού θα βρουν πιο πιστό υπηρέτη των συμφερόντων τους; Ποιος άλλος Έλληνας πολιτικός
θα τους έδινε απλόχερα όλα όσα του ζήτησαν; Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί υπονόμευσαν την κυβέρνηση του Α.Σαμαρά και γιατί επιδιώκουν να κρατήσουν ζωντανό μέσα στο πολιτικό παιχνίδι τον Α. Τσίπρα.
Το έχω γράψει πολλές φορές πως οι Έλληνες ολιγάρχες και ο ξένος παράγοντας δεν επιθυμούν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουν την μεγάλη συγκυβέρνηση και γι΄αυτό θα κάνουν τα πάντα για να μην εξαφανισθεί πολιτικά ο Α. Τσίπρας.
Είναι ο άνθρωπος τους. Το παιδί για όλα τα θελήματα.
Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως δεν τον θέλει ο λαός. Τα ερείσματα του έχουν σαρωθεί εδώ και καιρό. Είναι πολιτικά απομονωμένος, χωρίς συμμάχους και χωρίς αξιόπιστα στηρίγματα. Ο ανασχηματισμός της απελπισίας που έκανε αυτό μαρτυρεί. Κυβέρνηση εκλογικής μάχης με τα αζήτητα των άλλων κομμάτων, δεν γίνεται.
Συνεπώς, το μόνο που μπορεί να τον διασώσει είναι το «ιππικό», όπως στα γουέστερν. Και το «ιππικό»στην προκειμένη περίπτωση είναι κυρίως οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι και η κυρία Μέρκελ.
Βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα δεν ψηφίζει ούτε ο Τραμπ ούτε η φράου. Καμιά στήριξη στον Τσίπρα δεν μπορεί να σβήσει την οργή των πολιτών για την συμφωνία των Πρεσπών. Κανένας υπουργός ή πρεσβευτής των ΗΠΑ δεν μπορεί να επαναφέρει τα απωλεσθέντα εισοδήματα των μικρομεσαίων από την υπερφορολόγηση της Αριστεράς. Και κανένας Μοσκοβισί δεν μπορεί να ανατρέψει την εδραιωμένη πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί.
Δεν αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί πως όσο παρεμβαίνουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τόσο εξοργίζουν τους πολίτες. Αυτό το έργο το είδαμε και στο παρελθόν και δεν διέσωσε κανέναν προστατευόμενο.
Το θέαμα ενός φοβισμένου ανθρώπου που χαμογελά αμήχανα μπροστά στα μεγάλα αφεντικά, δεν τιμά κανένα. Και αποτελεί προσβολή για έναν λαό. Είμαι περίεργος να δω αν ο Αμερικάνος πρεσβευτής θα υποδεχθεί τον Κ.Μητσοτάκη την άλλη εβδομάδα στο περίπτερο των ΗΠΑ. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα διαπράξει πολιτική απρέπεια να μην παραστεί.
Είναι λογικό πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αυτές οι πολύμορφες έξωθεν στηρίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να πυκνώνουν. Παράλληλα θα ασκούνται πιέσεις στον Κ. Μητσοτάκη να αναθεωρήσει την στάση του στο Σκοπιανό. Ο στόχος τους διπλός. Να κλειδώσουν οριστικά την συμφωνία και να αποσταθεροποιήσουν την Νέα Δημοκρατία, ανακόπτοντας την πορεία της προς την αυτοδυναμία.
Ο Κ.Μητσοτάκης δεν φρουρείται από 5500 αστυνομικούς ούτε από 67 διμοιρίες ΜΑΤ. Στηρίζεται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
Και έτσι να προχωρήσει.


2 σχόλια:

  1. Κάποιοι μείνανε χωρίς γκόμενο και κλαίνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά αλλά έχω μια απορία τον Μητσοτακη ο λαός τον θέλει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή