Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησαν με φόρα οι πλειστηριασμοί.

Ξεκίνησαν με φόρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αφού μόνο για τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί 528, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει σε 7.000 έως το τελευταίο τετράμηνο του 2018. Συνολικά είναι προγραμματισμένοι 16.707 πλειστηριασμοί έως τις 3 Απριλίου 2019.
Με τις νέες διαδικασίες τα ακίνητα θα εκποιούνται γρηγορότερα σε νέες, μειωμένες τιμές, οι οποίες θα κινούνται πολύ κάτω από τις εμπορικές τιμές. Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι, εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, γίνεται νέος
πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και, αν στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες (από 30 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς) με την ίδια ή κατώτερη τιμή.
Μεγάλος αριθμός που διατέθηκε μέσω πλειστηριασμού, και συγκεκριμένα το 70% - 80%, αγοράστηκε από τις ίδιες τις τράπεζες, σε μια προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα κυρίως στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ότι οι πλειστηριασμοί δεν αποτελούν κενό γράμμα. Τα επίσημα πάντως στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των οφειλετών που προσήλθε σε ρύθμιση υπό την απειλή της ρευστοποίησης του ακινήτου τους περιορίζεται στο 5% κατά μέσον όρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου