Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας σκέφτεται τριπλές κάλπες για το Μάιο.


Δυναμικά επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για εθνικές κάλπες την ώρα που το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνηση-ΝΔ ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.
Το Μαξίμου έχει μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε και πολύ σίγουρος από τη ΔΕΘ για την εξάντληση της τετραετίας παρά έβαλε αστερίσκο, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό του που είναι για το φθινόπωρο του 2019. Στην ίδια περίπου
γραμμή δήλωσε (euronews) ότι «δεν αποτελεί στόχο, ούτε στρατηγική, ούτε επιθυμία μας να έχουμε τριπλές εκλογές».
Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που ενδέχεται να τινάξουν στον αέρα το πλάνο του. Συντάξεις και Σκοπιανό αποτελούν χωρίς δεύτερη σκέψη «βαρόμετρο» για το πρωθυπουργικό επιτελείο. Επιδίωξη των κυβερνητικών είναι να κεφαλαιοποιήσουν στην κάλπη την έξοδο από τα μνημόνια με βασικό προεκλογικό «χαρτί» τη μη εφαρμογή του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις. Ενώ με τελικό προορισμό τις κάλπες, αναζητούν τα επόμενα βήματά τους με τις πληροφορίες να θέλουν το αμέσως επόμενο διάστημα να στρέφουν την ατζέντα σε αυτοδιοίκηση και Συνταγματική αναθεώρηση.
Ξορκίζουν τριπλές κάλπες, αλλά…
Τη δική τους -ξεχωριστή- βαρύτητα είχαν φυσικά και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής.
 Ο Νίκος Βούτσης -που πριν μήνες είχε μιλήσει ευθέως για δίδυμες κάλπες το Μάιο του 2019- στη σκιά όσων είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη σχολίασε: «καλά έκανε και άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν 2-3 μήνες νωρίτερα οι εκλογές». Αμέσως μετά βέβαια έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμπέσουν αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές και τοποθέτησε τις τελευταίες προς Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Σε περίπτωση που προκρίνονταν, πάντως, ένα τέτοιο σενάριο η παροχολογία και οι υποσχέσεις της ΔΕΘ εκτιμάται από αρκετούς ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν τα αναμενόμενα.
Επί ποδός το κόμμα- συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία
Σε ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πληροφορίες  την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και είναι βέβαιον ότι όλες οι τάσεις θα λάβουν εκ νέου θέση «μάχης» με τη βεντάλια για όλα τα θέματα να ανοίγει διάπλατα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου