Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος: Τον «τελείωσε» η Κεντρική Επιτροπή! «Τετραετία με ή… χωρίς ΑΝΕΛ»



"Πυρ ομαδόν" κατά του υπουργού Άμυνας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλώσεις που δείχνουν πως ο Πάνος Καμμένος... θα είναι παρελθόν.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε… ειδήσεις, παλιές και νέες κόντρες. Ξεχώρισε η… αναβίωση του «πολέμου» μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η «νέα» κόντρα είχε ονοματεπώνυμο: Πάνος Καμμένος.


Χαμηλά η μπάλα για τον Πάνο Καμμένο
Το Σάββατο, 13.10.2018, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να μην ρίξει λάδι στην φωτιά και να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα του Πάνου Καμμένου αποδομώντας στην πραγματικότητα ιδεολογικά το περιβόητο Plan B για το αμυντικό τόξο στα Βαλκάνια που έχει στο μυαλό του ο Καμμένος.
Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος του όμως δεν είχαν την ίδια άποψη. Το μέλλον της συγκυβέρνησης με τον Υπουργό Άμυνας, σε συνδυασμό με την συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε στο επίκεντρο των διεργασιών της ΚΕ καθώς πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κυρίως της ομάδας των 53 εξέφρασαν την άποψη ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει πάση θυσία, όπως και ότι πρέπει να τελειώσει οπωσδήποτε και η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

«Τελειώνει» ο Καμμένος
Παράλληλα ο Νίκος Φίλης συνέχισε το θέμα της ΕΡΤ μιλώντας μάλιστα παρουσία του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά με ιδιαίτερα σκληρά λόγια επισημαίνοντας ότι είναι λάθος η πολιτική που ακολουθείτε στην ΕΡΤ. «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημία» τόνισε με έμφαση.
Με αφορμή πάντως την συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Φίλης η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας ,η Σιά Αναγνωστοπούλου , αλλά και ο Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκαν στην συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο εκφράζοντας έντονα τον προβληματισμό τους μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η συνεργασία. «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», είπε ο Νίκος Φίλης ο οποίος χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του ’15 για συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνεργασία που, όπως είπε, «ήταν θετική και παραγωγική», αλλά μίλησε για «συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως».
Επανέλαβε όμως ότι πλέον, «εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία». Και στη συνέχεια παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητεύει όμως. Είναι καρικατούρα…».
Γι’ αυτό και ζήτησε «να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

«Χοντροκομμένο άδειασμα ο Καμμένος»
Από την πλευρά του, ο Σάκης Παπαδόπουλος μίλησε για χοντροκομμένο άδειασμα που έκανε ο Πάνος Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα και εκτίμησε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο.
«Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο».
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα στελέχη των 53 λέγοντας ότι θα πρέπει να τελειώσει αυτή η συνεργασία.

Σαφές το μήνυμα για τις εθνικές εκλογές
Η επαναφορά του βασικού σεναρίου της κυβέρνησης για εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 ήταν επίσης ένα σαφές μήνυμα απου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας και είχε πολλούς αποδέκτες. Μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τουλάχιστον πέντε φορές ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το ερχόμενο φθινόπωρο ξεκαθαρίζοντας έτσι στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και ότι οι κάλπες θα στηθούν όταν θα τις θελήσει ο ίδιος.

Τετραετία… με ή χωρίς Καμμένο!
Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη αποδέκτες του μηνύματος στην Ελλάδα είναι όσοι φαντάζονται ότι η κυβέρνηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πέσει εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών. Στο εξωτερικό το μήνυμα στόχευε τις αγορές αλλά και τους εκπροσώπους των θεσμών που ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέμεινε ιδιαίτερα στον χρόνο που θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές – παίρνοντας πίσω αυτό που είχε πει στην Θεσσαλονίκη «ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των πραγμάτων» προφανώς θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να κυβερνήσει ακόμα και αν υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά των ΑΝΕΛ.
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν θέλει να καταθέσει πρόταση μομφής.

Πώς θα «κατέβει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην… αρένα των Αυτοδιοικητικών εκλογών
Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν στην συνεδρίαση της ΚΕ και μια ευρύτερη συζήτηση για το προφίλ που πρέπει αν έχουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σε ότι αφορά το θέμα της ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έκανε λόγο ακόμα και για «μυστικές συνεδριάσεις» αλλά και για κάποιους που πιστεύουν πως «η σιωπή είναι χρυσός».
«Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ. Αναβλήθηκε η συζήτηση τέσσερις φορές», είπε ο Νίκος Φίλης, που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γιατί «έμαθα από τις εφημερίδες ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα».
Κατά τον πρώην υπουργό, η κατάσταση στην ΕΡΤ, που… «κοχλάζει» όπως είπε, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα».
Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. «Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».
«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής. Από εκεί χάνουμε», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, που έριξε κι άλλα… πυρά. «Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση, σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε».
Γι’ αυτό και ζήτησε «να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου