Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Παπαντωνίου και «Σόρος» βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό



Αναταράξεις σημειώνονται για ακόμη μια φορά στο πολιτικό τοπίο, με την υπόθεση της προφυλάκισης του ζεύγους Παπαντωνίου αλλά και τα όσα υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς για τις δηλώσεις Καμμένου περί «χρηματοδότησης» της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος να πυροδοτούν νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής ότι ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση στην προφυλάκιση Παπαντωνίου.

«Ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μια συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν» τονίζει χαρακτηριστικά η εν λόγω ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους». 
Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο «Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση».
«Επειδή ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ» αναφέρει η Πειραιώς, και συνεχίζει: «Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ». 
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η απάντηση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Μαξίμου.
«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον κ.Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200 δισ. ευρώ κι έγινε ο καλύτερος χορηγός της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του υπουργού του ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος».
To Μαξίμου σήκωσε το «γάντι» και το βράδυ της Τετάρτης εξέδωσε νέα ανακοίνωση, βάζοντας εκ νέου στο «στόχαστρο» Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής.
«Οι ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κ, Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, και συμπληρώνει: Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις "μεταρρυθμίσεις" που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί "εκσυγχρονιστές"».

«Πυρά» από ΝΔ για Κίνημα Αλλαγής για τα περί χρηματοδοτήσεων 


Νωρίτερα, τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και το Κίνημα Αλλαγής είχαν εξαπολύσει «βολές» κατά της κυβέρνησης με αφορμή λεγόμενα του Νίκου Κοτζιά κατά τη διάρκεια δηλώσεών του χτες.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έγραφε χαρακτηριστικά:
«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;»
Με τη σειρά του, το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε ότι «ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει τους ξένους» και ότι «ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός».
«Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό» λέει επίσης η εν λόγω ανακοίνωση, που συνεχίζει: «Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου