Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τσίπρας-Καμμένος: «Εκκωφαντική» σιωπή μετά τις αποκαλύψεις Κοτζιά για Σόρος


Ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι στο υπουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθε σε σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Τζορτζ Σόρος - Οι αποκαλύψεις του δεν έχουν σχολιαστεί ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα ούτε από τον κυβερνητικό του εταίρο - Ανακοινώσεις από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής

Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, η χθεσινή αποκάλυψη-«βόμβα» του Νίκου Κοτζιά για όσα ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, φαίνονται να περνάνε σε... δεύτερη μοίρα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι στο υπουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθε σε σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και εν συνεχεία ουσιαστικά εξωθήθηκε σε παραίτηση, ο κ. Καμμένος είπε πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Τζορτζ Σόρος!
Όπως είπε, η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά». «Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής» τόνισε ο κ. Κοτζιάς. μιλώντας χθες στο Κρήτη TV.

Και συνέχισε: «Η άλλη πλευρά (σ.σ. έτσι αποκαλούσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάζει) έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Αν και... λαλίστατος, συνήθως, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, δεν πήρε θέση για όσα του καταμαρτυρά ο τέως υπουργός Εξωτερικών. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, άδραξε την ευκαιρία να... ριχτεί σε μια ακόμα αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, μετά την προφυλάκιση Παπαντωνίου, αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για τις αποκαλύψεις Κοτζιά σχετικά με το... μοιραίο, για εκείνον, υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου και τα όσα διημείφθησαν πίσω από κλειστές πόρτες.

Και αυτό, μολονότι το θέμα των δηλώσεων Κοτζιά ανέδειξαν με ερωτήσεις τους τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Ειδικότερα, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζoρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;».
Συνεργάτες, δε, της Φώφης Γεννημματά, υπογράμμιζαν: «Χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατήγγειλε ότι "ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους". Και ότι "ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός"». «Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες» καταλήγουν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα σήμερα, αναφορές στις αποκαλύψεις Κοτζιά ακούστηκαν και στη Βουλή. Ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι), αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου -σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο τέως ΥΠΕΞ- είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλο: «Εσείς χρηματίζεστε από τον κ. Σόρος; Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια; Γιατί αυτό είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς και δεν είπατε τίποτα. Άντε και στο υπουργικό ήσασταν ψαρωμένοι, αλλά εδώ πρέπει να μας απαντήσετε. Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος, όπως είπε ο Κοτζιάς ότι είπε ο Καμμένος;».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης υπουργών από το ίδρυμα Σόρος «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα», εξηγώντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ορθότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, δεν έχει λόγο να χρηματιστεί: «Δεν στέκεται με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό -και προσωρινά πιστεύω με πολιτικό κόστος- άρα για ποιο λόγο να λάβει χρήματα;».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε: «Δεν σας ξέφυγε φαντάζομαι ότι ο κ. Κοτζιάς έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το υπουργικό συμβούλιο. Είπε ότι οι καταγγελίες για χρηματοδότηση από τον Σόρος δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο, αλλά όλη την κυβέρνηση. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους υπουργούς. Εσείς κύριε Παπαγγελόπουλε δεν τον ρωτήσατε; Το υπουργικό είναι πολύ σοβαρό όργανο για να λέμε αρλούμπες -πώς ήρθαν αυτά τα κονδύλια στην Ελλάδα και χρηματοδοτήθηκαν ξένοι; Αυτό οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου