Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Τι ειπώθηκε τελικά στο περιβόητο Υπουργικό – τα απειλητικά SMS σε Κοτζιά και ο Τσίπρας σχοινοβάτης


Χαμός με τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου. Για περίεργη σιωπή κάποιων υπουργών κάνει λόγο ο Κοτζιάς που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι κάποιοι θα τολμήσουν να... «πειράξουν» τα πρακτικά. Να σταματήσει η σπέκουλα λέει ο Καμμένος. Δώστε τα όλα στη δημοσιότητα, επαναλαμβάνει η ΝΔ.

Από τα απόρρητα κονδύλια (του ΥΠΕΞ) μέχρι τα απόρρητα -κατά δήλωση Τζανακόπουλου- πρακτικά (του υπουργικού συμβουλίου) ένας καβγάς δρόμος!
Οι κόντρες σε επίπεδο πια κουτσομπολιού της γειτονιάς, για το τι ειπώθηκε στο «περίφημο» υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πρωταγωνιστές τους Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά που ανταλλάσσουν φαρμακερά βέλη.
Με τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο Σφίγγας, να αποφεύγει να πάρει θέση για το τι τελικά έγινε στη συνεδρίαση που οδήγησε τελικά στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση τον κ. Κοτζιά, δέκα ημέρες μετά, ο καθένας δίνει τη δική του εκδοχή για όσα διημείφθησαν.
Μετά δε τον ισχυρισμό του παραιτηθέντος ΥΠΕΞ για τον Πάνο Καμμένο που έριξε στην κουβέντα και το όνομα του Τζορτζ Σόρος, οι δηλώσεις επί δηλώσεων για το θυελλώδες Υπουργικό παραπέμπουν πλέον σε κωμωδία του Μολιέρου…
Αρον άρον στην κυβέρνηση επιχείρησαν να αποτινάξουν τη ρετσινιά ότι «τα παίρνουν από τον Σόρος» που κατά δήλωση του κ. Κοτζιά κατήγγειλε ο κ. Καμμένος.
Την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης βγήκε να πει «δεν άκουσα, δεν είδα» κρατώντας ίσες αποστάσεις από τους δύο «μονομάχους».

«Είπα-ξείπα» από Καμμένο

Ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας σε μία ακόμη από τις χαρακτηριστικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, όπου μπερδεύει τεχνηέντως τα λόγια του, για να συσκοτίσει καταστάσεις και να κάνει το άσπρο – μαύρο, επιδόθηκε στο χιλιοδοκιμασμένο «είπα-ξείπα».
«Ναι μίλησα για τον Σόρος», αλλά όχι για λεφτά που έδωσε στην κυβέρνηση, βγήκε να πει ο υπουργός Αμυνας παραπέμποντας μάλιστα στα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου.
Και έτσι μετά την περιβόητη επιστολή παραίτησης Κοτζιά στο προσκήνιο ήρθαν τώρα τα πρακτικά του Υπουργικού, τα οποία όμως κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο είναι απόρρητα, όποτε με άλλα λόγια μην περιμένετε να μάθετε τι τελικά ειπώθηκε στην θυελλώδη συνεδρίαση.
Στην προσπάθειά του να κολλήσει στα σχοινιά τον αντίπαλό του Νίκο Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος βάζει στο κάδρο όλους τους υπουργούς που ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο. «Πείτε και σεις τι έγινε», εμφανίζεται να λέει υπεραμυνόμενος της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση.
Όπως μάλιστα διευκρίνισε, ναι μεν αναφέρθηκε στον Σόρος, αλλά ο ισχυρισμός του αφορούσε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για βίζες, σε μια υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση!
«Επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια πάνω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατ. από τον Σόρος», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και συμπλήρωσε:
«Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση».
 «Η κυβέρνηση», είπε με νόημα, «έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά», «όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης ήταν ξεκάθαροι», τόνισε, και «δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοιου είδους σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις».
Όσο για τις δηλώσεις Κοτζιά, αρκέστηκε να πει πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο μαζί του. «Το πολύν της θλίψεως!», σχολίασε με προκλητικό ύφος για τον τ. υπουργό Εξωτερικών ο κ. Καμμένος.

Κοτζιάς: Μην τυχόν και αλλοιώσετε τα πρακτικά!

Με τη σειρά του όμως, ο κ. Κοτζιάς σήκωσε το γάντι, αφήνοντας αιχμές για πιθανή αλλοίωση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να «βγει λάδι» ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα.
Μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του, ο τέως ΥΠΕΞ αφενός επιμένει στις δηλώσεις του για τον Πάνο Καμμένο και αφετέρου καυτηριάζει και την στάση πολλών από τους πρώην συναδέλφους του στην κυβέρνηση που ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο αλλά προτιμούν να σιωπούν.
«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του τπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν κύκλοι του παραιτηθέντος υπουργού.

Τα απειλητικά SMS

Στο όλο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η αποκάλυψη περί απειλητικών μηνημάτων που φέρεται να δεχόταν στο κινητό του ο κ. Κοτζιάς την 16η Οκτωβρίου.
Σε στοχευμένη κατά πολλούς διαρροή, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών δεχόταν αδιανόητα υβριστικά sms στο κινητό του τηλέφωνο, ακόμη και μέσα στα άγρια μεσάνυχτα!
 Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος από τη στήλη του, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» όπου αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Κι όμως υπήρξαν κι άλλα καταγγελίες, οι οποίες δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση (σοκ!) στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε τέτοιο βαθμό, ως πάρα πολλοί – και ο Πρωθυπουργός – έμειναν άφωνοι, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι μπορεί να έχει συμβεί αυτό που ο Νίκος Κοτζιάς περιέγραφε με τα πλέον μελανά των χρωμάτων.
Τι ήταν αυτό που περιέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς και άφησε άφωνο το ακροατήριό του; Ότι κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών δεχόταν αδιανόητα υβριστικά sms στο κινητό του τηλέφωνο, ακόμη και μέσα στην άγρια νύχτα, αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα!
Ο/οι αποστολέας/εις καθύβριζε/αν ευθέως τον ίδιο με βαρύτατους υπαινιγμούς εις βάρος του, σε περίπτωση που ολοκλήρωνε τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου της ΠΓΔΜ. Τα μηνύματα αυτά τα διατηρεί καταχωρισμένα στο κινητό του τηλέφωνο και όπως δήλωσε είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για να διαπιστώσει και τον/τους αποστολέα/εις τους.
Όπως είπε στους συναδέλφους του, αν έπεφταν αυτά τα ελεεινά sms στην αντίληψη της οικογένειάς του, καθώς αρκετές φορές βρίσκονταν μαζί του υπήρχε ο κίνδυνος να προκληθεί σοβαρότατο πρόβλημα σε κάποιο από τα μέλη της.
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι παρ’ όλες τις ύβρεις και τις συγκεκαλυμμένες απειλές που εμπεριείχαν τα μηνύματα, αυτός τα αψήφησε για το καλό της χώρας, απέφυγε να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, και προχώρησε στις διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία του κράτους των Σκοπίων, επιστέγασμα των οποίων ήταν η συμφωνία των Πρεσπών.
Το ερώτημα τώρα είναι ποιος/οι ήταν αυτός/οι που έστελνε/αν τα συγκεκριμένα μηνύματα στον κ. Κοτζιά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ, και ποια μπορεί να είναι η συνέχεια σε αυτή την απίστευτη, λόγω της φύσεώς του, υπόθεση…».

ΝΔ: Επιστολή και πρακτικά να δοθούν στη δημοσιότητα

Στην σκιά των αποκαλύψεων, των καταγγελιών για τα λεφτά του Σόρος με αποδέκτη την κυβέρνηση και των αλληλοκατηγοριών Καμμένου – Κοτζιά, η Νέα Δημοκρατία επανέλαβε το αίτημα της για άμεση δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του τ. ΥΠΕΞ, ενώ έστειλε στην Εισαγγελλέα του Αρείου Πάγου το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά για το τι έλεγε στο Υπουργικό ο κ. Καμμένος.
Σε συνέχεια εξάλλου της επίκλησης των πρακτικών του Υπουργικού από τον κ. Καμμένο αλλά και των αιχμών που άφησε ο κ. Κοτζιά περί παραποίησης τους, η Πειραιώς υπογράμμισε ότι όπως και την επιστολή παραίτησης του υπουργού των Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας οφείλει τώρα να δώσει στη δημοσιότητα και τα πρακτικά ώστε να τελειώσει αυτή η ατέρμονη συζήτηση για το τι ειπώθηκε στον καβγά μεταξύ των δύο υπουργών του.

Tζανακόπουλος: Είναι απόρρητα

«Η κυβέρνηση εάν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του πρόσφατου υπουργικού συμβουλίου, τα οποία, όμως, εκ του νόμου είναι απόρρητα», ήταν η άμεση απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που βγήκε να πάρει θέση για το θέμα στην ΕΡΤ.
Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε πάντως ενοχλημένος από τους υπαινιγμούς κύκλων του τέως υπουργού Εξωτερικών περί αλλοίωσης των πρακτικών, κάνοντας λόγο για «ισχυρισμούς τύπου καφενείου», ενώ έσπευσε να χαρακτηρίσει «λήξαν» το θέμα με τα περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος, υιοθετώντας ουσιαστικά την εξήγηση Καμμένου.

Η αποστολή Φλαμπουράρη μέσα στην καταιγίδα

Για παν ενδεχόμενο ωστόσο (και κυρίως για τον κίνδυνο να επιβεβαιωθούν οι δηλώσεις Κοτζιά για όσα είπε ο Καμμένος στο Υπουργικό), στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στο Μέγαρο Σταθάτου ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, έχει ήδη αρχίσει τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με μέλη της Βουλής των Ελλήνων με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας του κυβερνητικού σχήµατος το επόµενο διάστηµα.
Γιατί το λάστιχο Καμμένου μπορεί και να σκάσει, είτε λόγω Σόρος είτε λόγω Πρεσπών, και οι ρεζέρβες πρέπει να είναι έτοιμες…

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου