Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για την εξιχνίαση της υπόθεσης του βανδαλισμού της πλατείας Γρανικού


Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που εργάστηκαν με συνέπεια και εξιχνίασαν την υπόθεση βανδαλισμού της πλατείας Γρανικού.
Από την πρώτη στιγμή βγήκα με καταγγελτικό λόγο και εξέφρασα τον αποτροπιασμό μου για τις ενέργειες αυτές. Η δημοτική περιουσία είναι η κοινή μας περιουσία. Ανήκει σε όλους μας και οφείλουμε να την προστατέψουμε, διότι έχει άμεσο αντίκρισμα στη ζωή μας.
Είναι σαφές ότι τα χρήματα που θα ξοδέψει ο Δήμος Έδεσσας για την αποκατάσταση των ζημιών στην πλατεία Γρανικού θα τα στερήσουμε από κάποια άλλη πλατεία της Έδεσσας ή των χωριών μας. Άρα κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα τύχουν καλύτερων υπηρεσιών και υποδομών επειδή κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να διασκεδάσουν βανδαλίζοντας την κοινή μας περιουσία…
Θεωρώ ότι ως δήμαρχος της πόλης έκανα το χρέος μου και ζήτησα με εμφατικό τρόπο την εξιχνίαση του βανδαλισμού. Με τη σειρά της η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Ελπίζω η υπόθεση αυτή, με τη δημοσιότητα και την τροπή που πήρε, να λειτουργήσει ως παράδειγμα για να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά.
Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες να σεβαστούμε τη δημόσια περιουσία, είναι δική μας! Εγώ και οι συνεργάτες μου παλεύουμε καθημερινά για να κρατήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά, χωρίς φθορές στις υποδομές, χωρίς ακαλαίσθητα γκράφιτι, χωρίς σπασμένες λάμπες. Βοηθήστε μας…
Η ανάπλαση της πλατείας Γρανικού, της οδού 18ης Οκτωβρίου και των γύρω δρόμων ήταν ένα έργο πρότυπο, με σημαντικές βραβεύσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και την αρχιτεκτονική παρέμβαση που κάναμε! Θέλουμε να μας δώσετε τη δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν την πόλη και βελτιώνουν τη ζωή μας.
Για παράδειγμα έχουμε ετοιμάσει τις μελέτες και έχουμε βρει τους οικονομικούς πόρους για την αναβάθμιση δεκατεσσάρων (14) παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο Έδεσσας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αλλά χρειάζεται η συνδρομή όλων!
Τελειώνοντας την παρέμβασή μου θέλω και πάλι να ευχαριστήσω την Αστυνομία και να ζητήσω δημόσια τη συνδρομή της για βελτίωση και άλλων τομέων, όπως η εξάλειψη των  γκράφιτι από τις δημόσιες υποδομές και το κυκλοφοριακό της πόλης.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τις συνθήκες της ζωής μας καλύτερες!


Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου