Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στις ηλικιωμένες γυναίκες


Όσο περισσότερο περπατάει μια γυναίκα της μέσης ή της τρίτης ηλικίας (50 έως 80 ετών), τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να πάθει καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μάικλ ΛαΜόντε της Σχολής

Ολα τα ψέματα του Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ


Ο φιλοκυβερνητικός τύπος μας περιγράφει σήμερα την ομιλία του πρωθυπουργού. Τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις που θα κάνει, το στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.Μας αναφέρουν, και αυτά όλα είναι σίγουρα διαρροές από τα υπόγεια του Μαξίμου, τα μέτρα κοινωνικής…. αλληλεγγύης που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναδρομικά: Επιστρέφουν σε 60 δόσεις στα ειδικά μισθολόγια


Αναδρομικά συντάξεων θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι Νοέμβριο τον 2018, για 141.000 δικαιούχους, που φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 25.000 ευρώ, σε συμμόρφωση με τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος με επίσημα έγγραφα, στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και στον ΕΦΚΑ έχει γίνει προεργασία

Τα Μνημόνια «έφυγαν», οι θεσμοί επιστρέφουν


Στην Αθήνα μεταφέρεται από τη Δευτέρα η συζήτηση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 και το 2019 και κατά συνέπεια και για το περιθώριο παροχών της κυβέρνησης.
Κατά την επικοινωνία που είχαν στελέχη της Ε.Ε. τις προηγούμενες μέρες με την Αθήνα, αλλά και στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στην Βιέννη, η

Ο πατέρας του δράστη στην Κρύα Βρύση, λύνει τη σιωπή του: «Ζητώ συγγνώμη, την ερωτεύτηκε...»


Συγνώμη από την οικογένεια της 20χρονης ζητάει μέσω του STAR ο πατέρας του ανθρώπου που σκόρπισε τον θάνατο, στο χωριό Κρύα Βρύση Γιαννιτσών. 

«Δεν ξέρω αν έφτασε στο σημείο να τους πυροβολήσει και πώς έγινε. Ξέρω όμως ότι το παιδί μου ήταν ήσυχο. Κάτι του κάνανε. Τον πατήσανε με το αυτοκίνητο, του σπάσανε τα πλευρά. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά γιατί αν ήμουνα κι εγώ στη θέση του (πατέρα της 20χρονης) δεν ξέρω τι θα έκανα», σημειώνει και προσθέτει στη συνέχεια: «Τον είδα και έφυγε φορτσάτος με

«Οι Έλληνες Δεν Υπογράψαμε Τίποτα»: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία


Χωρίς κεντρική εξέδρα και ομιλητές -αλλά με μαζικό πλήθος και πάθος- οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία, φιλοδοξούν με το σημερινό συλλαλητήριο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να στείλουν στην κυβέρνηση ένα νέο ηχηρό μήνυμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» με την οποία οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται erga omnes ως «Μακεδόνες» και όχι μόνο.Η χθεσινή δημόσια αποκάλυψη του

Θέλουν να γίνουν και κράτος...Οι Σκοπιανοί υποδέχτηκαν τον αυστριακό καγκελάριο με σημαία...Λετονίας.


Σε μία τεράστια γκάφα υπέπεσαν οι Σκοπιανοί, κατά την επίσημη επίσκεψη του αυστριακού καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς.
Συγκεκριμένα και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο σκοπιανός ..
πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, υποδέχτηκε τον Κουρτς με… λάθος σημαία, αυτή της Λετονίας.

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη σήμερα, χιλιάδες αστυνομικοί, FBI και drones -Μπαράζ διαδηλώσεων


Σε αστυνομικό κλοιό είναι η Θεσσαλονίκη σήμερα, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο ενισχυμένα φέτος καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.
Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, ανάμεσά τους και μέλη ειδικών υπηρεσιών, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται και στελέχη του FBI, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιστρατεύσει και drones και ελικόπτερο, ενώ σε ετοιμότητα είναι και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να

Μήνυμα και από τον Πομπέο στο «λαό της Μακεδονίας»: Σας συγχαίρουμε για τη συμφωνία των Πρεσπών!


Στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται δήλωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που έγινε με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου», αναφέρει η γραπτή

Για κλείσιμο μία στις 3 επιχειρήσεις, παρά την έξοδο από τα μνημόνια


Απαισιοδοξία και απογοήτευση κυριαρχεί στην «μεταμνημονιακή» αγορά, καθώς αρκετές επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, δυσκολεύονται να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και μάλιστα κινδυνεύουν με λουκέτο.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, παρά την… έξοδο από τα μνημόνια και το ιστορικό υψηλό 8ετίας τόσο στον δείκτη σταθερότητας όσο και βελτίωσης, περίπου 4 στις 10 επιχειρήσεις (37,6%) αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης.Αντίθετα, το 17,5% περιμένει βελτίωση και το

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 8/9




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 8 Σεπτεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για το έτος 2018-19


Άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το νέο διδακτικό έτος 2018-19.

- Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και διαθέτει τμήματα διδασκαλίας σε όλη την Ιερά Μητρόπολη (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Σκύδρα, Κρύα Βρύση, Ν. Μυλότοπος κ.λπ.).
- Χορηγεί πτυχίο Ιεροψάλτου και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου, τα οποία μοριοδοτούνται στις προσλήψεις και την αξιολόγηση του Δημοσίου.

Παχαίνει ο υποθυρεοειδισμός; Θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία


του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας, ο οποίος βρίσκεται στη βάση του λαιμού και έχει σχήμα πεταλούδας. 
Λειτουργία του σημαντικού αυτού οργάνου, αποτελεί η παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών οι οποίες είναι απαραίτητες για την φυσιολογική αύξηση, ανάπτυξη, τη ρύθμιση των μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού για την εύρυθμη λειτουργία όλων των συστημάτων.

Οι εγγραφές στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας ξεκίνησαν!


Για πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στο τηλέφωνο 6938873355.
Για τα Γιαννιτσά, στο Πνευματικό Κέντρο (Ισόγειο, στην αίθουσα της φιλαρμονικής)  -Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 16:30 - 20:00
Για την Κρύα Βρύση, στο Πνευματικό Κέντρο (Ισόγειο, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής)  -Κάθε Τετάρτη & Κυριακή 16:00 - 19:00.
Η υπεύθυνη Αρχιμουσικός:  Ξανθοπούλου Ολυμπία.

Εγγραφές χορευτικών τμημάτων από τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας


Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα θα γίνουν από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία μας, Στράντζης 9 και ώρες 7-9μ.μ.

Καλή Χορευτική Χρονιά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου