Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Τον 27χρονο επιθετικό Κριστιάνο Μεντί ανακοίνωσε ο Αλμωπός Αριδαίας



Η διοίκηση του Αλμωπού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 27χρονου, ύψους 1.93 επιθετικού Christianο Mendy (Κριστιάνο Μεντί), ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μας μετά το πέρασμα του από τον Ηρακλή, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Β΄ Εθνική.  Επίσης, έχει αγωνιστεί σε Βύζα Μεγάρων (Β’ Εθνική), ΑΠΕ Λαυρεωτική, και Ντακάρ Σενεγάλης.

Τι είναι το λέμφωμα και ποια τα συμπτώματα; Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα (video)



του  Κωνσταντίνου Λούβρου

Το λέμφωμα είναι ο 5ος πιο συχνός καρκίνος στην Ευρώπη και η 7η αιτία θανάτου. 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα (World Lymphoma Awareness Day) καθιερώθηκε το 2004, με πρωτοβουλία του Συνασπισμού κατά του Λεμφώματος (Lymphoma Coalitiom), ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που περιλαμβάνει στις τάξεις του 49 σωματεία πασχόντων από λέμφωμα από 36 χώρες.

Ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία



Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας  
« Κόκκινη Κλωστή με τη Ζωή Δεμένη».
Μια ομάδα ποδηλατών ξεκινώντας 11 Σεπτεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη και διανύοντας περίπου 1200 χιλιόμετρα και 40 πόλεις θα καταλήξει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα, διαδίδοντας την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Νέες απειλές από την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο


Τη στρατηγική της εξαγωγής της κρίσης με τροχιοδεικτικές βολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επιλέγει η Τουρκία όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει.Στη σκιά της συνέχισης των πιέσεων στη λίρα και της «λευκής πετσέτας» που έχει ρίξει ο Ερντογάν στις αγορές, εντείνονται οι «εχθρικές» ενέργειες της Αγκυρας.

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Δήμο Έδεσσας



Ο Δήμος Έδεσσας  συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Τελετή Μνήμης για τους εκτελεσθέντες στις 14 Σεπτεμβρίου 1944



Ο δήμος και οι δημότες Πέλλας τίμησαν και φέτος την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης των Γιαννιτσιωτών της 14ης Σεπτεμβρίου 1944.
Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης από το δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο και η κατάθεση στεφάνων.

Δελτίο Τύπου 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας»



Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από το 1997, ενώ από το 2007 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η δημοκρατία πηγάζει και ασκείται από το λαό προς το συμφέρον του λαού. Παρά τις διαφορετικές ανάλογα με την κοινωνία και την εποχή εκφάνσεις της - από τον άμεσο χαρακτήρα της στην αρχαία Ελλάδα ως τις σύγχρονες αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες – είναι το πολίτευμα που ανασύρει το άτομο από την κατάσταση του υπηκόου

Γ.Καρασμάνης: «Σε κοινωνικό και οικονομικό ¨Γολγοθά¨ επί τρία χρόνια μια οικογένεια στην οποία αυθαίρετα αρνούνται την συνυπηρέτηση των συζύγων»!



Τον Γολγοθά μιας οικογένειας με δύο παιδιά, στην οποία η 3η ΥΠΕ Υγειονομική Περιφέρεια αρνείται αυθαίρετα και επί μία τριετία τη συνυπηρέτηση των συζύγων, φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης! Έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια παρέμβασης για την επιβεβλημένη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος απόσπασης της συζύγου νοσηλεύτριας στην Έδεσσα όπου υπηρετεί και ο επαγγελματίας οπλίτης σύζυγός της, ο πρώην Υπουργός με Ερώτησή του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πλέον, ζητεί την παρέμβασή του για να αρθεί η εξόφθαλμη αδικία και να δοθεί λύση στο οξύ κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.    

Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη -Πακιστανός μαχαίρωσε Μαροκινό στον λαιμό


Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ομάδα Πακιστανών επιτέθηκε σε Αλγερινούς και Μαροκινούς με ξύλα και αλλά αντικείμενα.
Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό ένας Μαροκινός, ο οποίος

Δρόμος Θυσίας 2018



Γίνε και εσύ εθελοντής στην  δημοφιλέστερη αθλητική διοργάνωση  του Νομού Πέλλας.
Ο Δρόμος Θυσίας που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας, τελείται τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας και του Α.Σ.Α.Ε.Δ, με την συνεργασία της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και της  Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 15/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μένουν εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου 250.000 καταναλωτές


Eκτός Κοινωνικού Τιμολογίου Ρεύματος μένουν σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 250 χιλιάδες καταναλωτές , αριθμός διπλάσιος από ότι αρχικά υπολόγιζε η κυβέρνηση.
Η ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, δυσκόλεψε τους καταναλωτές καθώς τα νέα κριτήρια και με βάση τα έως τώρα στοιχεία από τις δηλώσεις που έγιναν περίπου το 35% από τους 700.000 ως τώρα δικαιούχους θα δει τον λογαριασμό του ρεύματος να εκτινάσσεται προς τα επάνω.

Αιματολογική Κακοήθεια δεν είναι μόνο η λευχαιμία! Ενημερώσου για τα MPNs (αφιέρωμα)


του Κωνσταντίνου Λούβρου

Η δεύτερη Πέμπτη του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Μυελοϋπερπλαστικά Νεοπλάσματα (MPNs). Η ονομασία αυτή έχει δοθεί σε μία ομάδα αιματολογικών κακοηθειών οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων του μυελού των οστών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κυττάρων του αίματος.

Οικιακή βοηθός φρόντιζε ηλικιωμένη και της "έφαγε" 57.000 ευρώ


Αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 57.000 ευρώ, βρίσκεται 47χρονη οικιακή βοηθός.
Συγκεκριμένα η γυναίκα εργαζόταν στο σπίτι ηλικιωμένης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και σύμφωνα με την καταγγελία συγγενών της, η οικιακή βοηθός φέρεται τα τελευταία δυο χρόνια, να απέσπασε τμηματικά το μεγάλο χρηματικό ποσό, με το αιτιολογικό της νοσηλείας οικείου της προσώπου.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος

Σάλος στη Κύπρο και πολιτική κόντρα με την προεδρική χάρη σε παιδεραστή!


Σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε στην Κύπρο ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την απονομή προεδρικής χάρης σε κατάδικους, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί και δράστης σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Ο Πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης, με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε θλίψη για

Τραγικά τα στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιών: 50.000 μόνο φέτος


Ένα άτυπο κίνημα «Δεν κληρονομώ» έχει δημιουργηθεί από χιλιάδες πολίτες που αποποιούνται τις κληρονομιές ακινήτων που δέχονται λόγω της βαριάς φορολογίας που αυτή φέρνει μαζί της.
Οι φορολογούμενοι προτιμούν να αφήσουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν παρά να φορτωθούν με περισσότερους φόρους και περισσότερα χρέη.
Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εφημερίδα Τα ΝΕΑ, από τις αρχές του έτους σε όλη τη

Περί Καπιταλισμού – Κουμουνισμού και Περί του Τρόμου της Κολάσεως



(πάντηση στήν πιστολή το κ. Χρήστου Σαχπατζίδη μέ τίτλο:
«πέρ τς Δημοκρατίας περί νέμων καί δάτων;»)

ξιότιμε κ. Χρ. Σαχπατζίδη,

Εθύς ξ ρχς θά θελα νά σς κάνω σαφές πώς γράφοντας τά παρακάτω, ς πάντηση στό κείμενο-πιστολή πού δημοσιεύσατε διαδυκτιακά σέ εάριθμα στολόγια , δέν ασθάνομαι πέναντί σας καμία δυσκολία καί καμία χθρότητα. Πιστεύω τι τό διο θά ασθάνεσθε κι σες.

Η «Μακεδονία» που κλείδωσε, η εξαπάτηση του κόσμου και η περιπέτεια του Τσίπρα


Τα γεγονότα που ακολουθούν περιγράφονται από ευρωβουλευτές που έζησαν το τελευταίο διήμερο από κοντά τις συνεδριάσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Τετάρτη πρωί και στην αίθουσα της Ολομέλειας εισέρχεται ο πρωθυπουργός με την ελληνική αποστολή. Οι ευρωβουλευτές που βρίσκονται εκεί για να ακούσουν το… όραμα του Αλέξη Τσίπρα για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, δεν είναι πολλοί. Ούτε η μισή αίθουσα δεν έχει

Συνεχίζεται το παζάρι με την τρόικα και μετά το μνημόνιο


Μακρύς αναμένεται να είναι ο δρόμος μέχρι να καταλήξει η συζήτηση που άνοιξε χθες το οικονομικό επιτελείο με τους θεσμούς για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων αφού οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν πείθονται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη μη εφαρμογή του μέτρου.
Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ επέμειναν στην αρχική τους θέση ότι το υπερπλεόνασμα του 2019 δεν πρόκειται να

Χοντρό παραμύθι οι μειώσεις εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες.


Η μείωση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μπορεί να δίνει μια ανάσα, αν συγκριθεί με το καθεστώς ασφυξίας που ίσχυε επί δύο χρόνια, δεν περιορίζει, όμως, αισθητά την συνολική αφαίμαξη του διαθέσιμου εισοδήματος. 
Το κράτος εξακολουθεί και είναι ο μόνιμος συνέταιρος του ελεύθερου επαγγελματία με ποσοστό άνω του 50%. Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί η συνολική επιβάρυνση μετά από την επιβολή των εισφορών αλλά και των φόρων (φόρου εισοδ., εισφ. αλληλεγγύης, τέλους επιτηδ.) διαμορφώνεται

Ο Τσίπρας σκέφτεται τριπλές κάλπες για το Μάιο.


Δυναμικά επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για εθνικές κάλπες την ώρα που το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνηση-ΝΔ ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.
Το Μαξίμου έχει μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε και πολύ σίγουρος από τη ΔΕΘ για την εξάντληση της τετραετίας παρά έβαλε αστερίσκο, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό του που είναι για το φθινόπωρο του 2019. Στην ίδια περίπου

Στο «σφυρί» πρώτες κατοικίες χαμηλής αξίας στο επόμενο δωδεκάμηνο


Οι πιέσεις του SSM προς τις τράπεζες για μείωση των «κόκκινων» δανείων τους και ειδικά οι πιέσεις για επιτάχυνση των πλειστηριασμών φέρνουν πλέον και την πρώτη κατοικία στο προσκήνιο. Έτσι, το επόμενο διάστημα έρχονται και πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και μάλιστα αξίας ακόμα και 100.000 ευρώ.
Στις τράπεζες επικρατεί αναβρασμός μετά και τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2018 που έδειξαν υστέρηση αναφορικά με την επίτευξη των στόχων που τους έχουν τεθεί ειδικά στον τομέα των στεγαστικών, ενώ και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, έξι μήνες από την έναρξη

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 14/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας