Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική αναμέτρηση Αλμωπού Αριδαίας - Καλιθέας Καστοριάς


Αγρυπνία στο Βαρόσι της Έδεσσας


Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα γίνει Αγρυπνία στο ιστορικό βυζαντινό παρεκκλήσιο των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (14ος αι.), στην συνοικία «Βαρόσι» της Έδεσσας.

Εορτή Παναγιάς Παντάνασσης στην Έδεσσα


Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης πανηγυρίζει την εορτή της εφεστίου ιεράς εικόνος της Θεοτόκου, της επονομαζομένης «Παντάνασσα», κατά το εξής πρόγραμμα:

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
6.30 μ.μ. Υποδοχή ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία.

Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στην εγκατάσταση του πρώτου κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πιστή στις δεσμεύσεις της για την προώθηση των καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης και έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής εκδήλωσης για την ηλεκτροκίνηση, με τίτλo «Voltάρω 2018», που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ), Αιματολογική κακοήθεια. Η Λειτουργική ίαση της νόσου


του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Οι λευχαιμίες αποτελούν την 6η κατά σειρά συχνότητας αιτία θανάτου από καρκίνο στον οικονομικά αναπτυγμένο κόσμο, έχοντας σταθερή επίπτωση κατά τις τελευταίες δυο δεκαετίες (Siegel R et ak., Cancer statistics, 2012. CA Cancer J Clin 62, 2012).

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση στον Δρόμο Θυσίας 2018


Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του  Δρόμου Θυσίας 2018, την Κυριακή 23  Σεπτεμβρίου στις 9πμ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου.
  Δρομείς από όλη την Ελλάδα, μαραθωνοδρόμοι, αθλητές του ΣΕΓΑΣ, στελέχη  και μαθητές  των στρατιωτικών σχολών Ευελπίδων και Μονίμων Υπαξιωματικών, ελεύθερα αθλούμενοι και περιπατητές, μαθητές και νήπια από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών θα τερματίσουν στον πεζόδρομο Γιαννιτσών

Street tennis στην Αριδαία


Με αφορμή την " ημέρα χωρίς αυτοκίνητο"  την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 11.00 έως τις 13.00, στην κεντρική οδό της Αριδαίας την οδό Κύπρου - τον λεγόμενο πεζόδρομο, ο όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαία θα παρουσιάσει το street tennis. Το street tennis,παίζετε σε μικρά γήπεδα tennis που σχεδιάζονται σε δρόμους και πλατείες, με πιο μικρά φιλέ και μπάλες χαμηλής αναπήδησης. Ο όμιλος θα φροντίσει για όλα αυτά και για ρακέτες και για μπάλες. Σας περιμένουμε.

Γιάννης Σηφάκης: Εξεδόθη το ΦΕΚ για τις απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών


Θα εκτελεστούν γρήγορα καθόσον έχει χαρακτηριστεί έργο εθνικής σημασίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 10 εκατ. € από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ανοίγει ο δρόμος για την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου από τα ΠΕΠ 9 ΕΣΠΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση.

H μπάντα του 3ου σώματος στρατού στον Δρόμο Θυσίας 2018


το Σάββατο 22/9, ώρα 7.30 μμ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών

Μια ευχάριστη έκπληξη από τους διοργανωτές του Δρόμου Θυσίας 2018, περιμένει τους δρομείς, τους εθελοντές και όλους όσοι παραβρεθούν το Σάββατο 22/9, ώρα 7.30μμ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών όπου θα λειτουργούν οι γραμματείες του αγώνα, καθώς η  μπάντα του  3ου σώματος  στρατού θα δώσει μια ιδιαίτερη συναυλία.

Νέες σημαντικές επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών στους αγώνες κωπηλασίας σε Θεσσαλονίκη και Καστοριά


Σε δύο διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας πήρε μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών τις προηγούμενες Κυριακές, 9 και 16 Σεπτεμβρίου, σε Θεσσαλονίκη και Καστοριά αντίστοιχα και οι αθλητές του έκαναν, για μια ακόμη φορά, εξαιρετική εμφάνιση συγκεντρώνοντας συνολικά 7 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια.  

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών


Με τις ευχές όλων, με τον καθιερωμένο αγιασμό και με την παρουσία του δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου, του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολου Φάκκα, του προσωπικού, γονέων και μαθητών, ξεκίνησε επισήμως σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, η νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ, στα Γιαννιτσά (ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου.

Γ.Καρασμάνης: Να γίνει αποδεκτό το αίτημα του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας για λειτουργία ειδικών οχημάτων και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων και κατασκευών


Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το υπόμνημα του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΣΕΚ Αριδαίας σχετικά με την μη έγκριση λειτουργίας δύο ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας.
Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του τμήματος ειδικότητας οχημάτων Γ΄ τάξης και της ειδικότητας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, ενώ  το ΕΠΑΛ Αριδαίας διαθέτει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Κορυφαία πρόκληση από Ζάεφ:«Σε όλο τον κόσμο η μόνη “Μακεδονία” είμαστε εμείς»!


Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μιλά για "Μακεδονία" και μόνο χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο.
Ταυτόχρονα μας κάνει τη... χάρη να πει ότι η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, αλλά Μακεδονία δεν υπάρχει άλλη πλην της... "δική του".
Σε συνέντευξη του στο MKD ο Ζόραν Ζάεφ  ξεπέρασε κάθε όριο λέγοντας πως "Μακεδονία"

Έκκληση βοήθειας για 10χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη


Σε βοήθεια καλούν οι γονείς της 10χρονης Δαυιδούλας Σταυράκη η οποία χρειάζεται ειδική διατροφή, ακριβά φάρμακα και μετάβαση για θεραπεία σε ιδιωτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
Το κορίτσι εμφανίζει φαρμακοανθεκτική επιληψία, μετά από αφαίρεση γαγγλιογλοιώματος. Οι επιληπτικές κρίσεις επηρεάζουν την ψυχοκινητική της εξέλιξη και έτσι το παιδί παραμένει καθηλωμένο κινητικά και σιτίζεται πολύ δύσκολα.

Τσακαλώτος, ωμά: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν!


Το επιχείρημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους άνω των 70 οι οποίοι θα... πεθάνουν, επομένως δεν πειράζει να μην κοπούν οι συντάξεις, χρησιμοποίησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να πείσει τους επενδυτές στο Roadshow στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 22/9




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Νόσος Αλτσχάιμερ (Alzheimer); Τι είναι και τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την άνοια;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη

H 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. Είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, μιας ασθένειας που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους.