Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Γρίπη ή κρυολόγημα; Ποιες οι διαφορές τους; Ο εμβολιασμός και τα αντιικά φάρμακα




του Aλέξανδρου Γιατζίδη

Επειδή και το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, έχουν αρκετά κοινά συμπτώματα, μερικές φορές είναι δύσκολο ή και αδύνατο να γίνει σωστή διάγνωση μόνο από τα συμπτώματα. Ειδικά τεστ πρέπει να γίνουν τις πρώτες μέρες, για να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα αν κάποιος έχει γρίπη.

Ελβετός Ιστορικός: “Αν υπάρχει μία βόρεια Μακεδονία, θα πρέπει να ενωθεί με τη Νότια”!


Ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στην πΓΔΜ θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά. Ο Troebst λέει: «Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα»
Γιατί υπάρχει διαμάχη για το όνομα Μακεδονία;

«Βαίνουμε προς εκλογάς»


Αυτό είναι το μόνο σίγουρο,καθώς ακόμα ισχύει το Σύνταγμα που ορίζει κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι, που ο κάθε κυβερνήτης κρίνει για το αν έρθουν νωρίτερα.
Θα επιθυμούσε ο Αλέξης Τσίπρας να τις κάνει νωρίτερα με αφορμή τη «έξοδο» από μνημόνια, την «μη» περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου, την πρόοδο της χώρας και γενικά στην επικοινωνία του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορά τεχνάσματα «πίπες»

Capital controls: Τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου


Με είκοσι εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το κοινό για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από τη Δευτέρα μετά την απόφαση για άρση των capital controls για αναλήψεις μετρητών.
1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;
Από την 1η Οκτωβρίου 2018 επιτρέπονται χωρίς περιορισμό ποσού οι κάθε μορφής

Τραγωδία στις Σέρρες: Πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη ηλεκτροπληξία


Μία μικρή εστία φωτιάς το Λιμνοχώρι Σερρών έμμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία για έναν 44χρονο πυροσβέστη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Ο άτυχος πυροσβέστης φέρεται να πάτησε κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης, με συνέπεια να

Νεκρή βρέθηκε 22χρονη φοιτήτρια στη Φλώρινα


Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε 22χρονη φοιτήτρια στη Φλώρινα με καταγωγή από τη Χαλκίδα.
Την 22χρονη βρήκαν αστυνομικοί αφού ειδοποιήθηκαν από τους γονείς της, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναζητούσαν εδώ και 4 μέρες.
Πηγή: ΕΡΤ


Ο Τσίπρας μεθοδεύει Κυβέρνηση Αποστατών


Καταλύτη ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει το πιθανό "ΝΑΙ" στο μεθαυριανό Δημοψήφισμα στα Σκόπια. Όπως χθες διαφάνηκε για πρώτη φορά στα, σχεδόν, τέσσερα χρόνια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε "διαζύγιο" με τον Καμμένο.
Και αυτό γιατί υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, πως ήδη υπάρχουν κάποιοι "πρόθυμοι" βουλευτές

Χάκαραν 50 εκατομμύρια λογαριασμούς του Facebook.


Συγκεκριμένα, το Facebook ανακάλυψε ένα ζήτημα ασφάλειας που επέτρεψε σε χάκερς να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που θα μπορούσαν να τους επιτρέψουν να «εισβάλουν» σε περίπου 50 εκατομμύρια λογαριασμούς.
Η εταιρεία δήλωσε σε ένα blog ότι η ομάδα μηχανικών της διαπίστωσε ότι οι επιτιθέμενοι εντόπισαν μια αδυναμία στον κώδικα του Facebook σχετικά με τη λειτουργία «Προβολή ως»

Το τερμάτισαν στο ΣΥΡΙΖΑ.Νεκροταφεία και ιεροί ναοί στο Υπερταμείο!


Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα δημόσια ακίνητα που μεταβίβαστηκαν στο υπερταμείο. Ετσι μετά τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα νοσοκομεία στη λίστα βρέθηκαν και τα «Συμμαχικά Νεκροταφεία» της Θεσσαλονίκης, το Ινδικό νεκροταφείο αλλά και Εκκλησία.
Μεταξύ των 10.119 ακινήτων που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ περιλαμβάνονται Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ), το Ινδικό Νεκροταφείο, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας

Νέα Δημοκρατία:Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών


«Ως ΝΔ, δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη βουλή. Ζητάμε εκλογές. Αυτό είναι το μόνο δημοψήφισμα που παράγει αμέσως πολιτικό αποτέλεσμα. Για να μας δώσουν οι πολίτες την εντολή και την ευθύνη να αποτρέψουμε αυτήν την επιζήμια συμφωνία». Αυτό ανήρτησε στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων σχολίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ενόψει

Τι λένε τ'άστρα για σήμεα Σαββάτο 29/9




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Προειδοποιητικά συμπτώματα για καρδιακή ανακοπή. Πόνο στο στήθος, δύσπνοια, ζάλη μπορεί να είναι από την καρδιά


του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το 50% όσων παθαίνουν καρδιακή ανακοπή έχουν προειδοποιητικά συμπτώματα για μέρες ή εβδομάδες.

Αντιπροσωπία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Γιαννιτσά ζητάει άτομο στις πωλήσεις


Η αντιπροσωπία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Kementzetzidis Cars στα Γιαννιτσά προσφέρει μόνιμη εργασία σε άτομο ως πωλητή. Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών στη σελίδα της εταιρίας στο facebook

Εναρκτήρια Σύναξη Κατηχητών και Στελεχών της Ι.Μητροπόλεως Εδέσσης


Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 5:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της για την έναρξη του Εκκλησιαστικού και διδακτικού έτους.

Ενημέρωση για το Αγροτικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου του 2019, η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου από τους εκάστοτε δικαιούχους.

7ος Ημιμαραθώνιος pella half marathon


Διαδρομή ελεύθερου Βάδην –ελεύθερου τρεξίματος 6.000 μ.
Δρόμος μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000 μ.

Με  μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Δρόμος Θυσίας 2018 την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στα Γιαννιτσά .Ο αγώνας δρόμου τελέσθηκε στην μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσωτών στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 .Η συμμετοχή των δρομέων ,των παιδιών,των γονέωνν και των θεατών ήταν μαζική και ενθουσιώδης αποδίδοντας την μέγιστη τιμή στην επετειακή ημέρα .

Φοροκαταιγίδα: Μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ


Μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Μόνο για τους δύο αυτούς φόρους καλούνται να πληρώσουν 1,8 δισ. ευρώ.
Η προθεσμία για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ λήγει την Παρασκευή, ενώ η τελευταία θα

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας για την προώθηση του αιτήματος για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αριδαίας κατ’ εξαίρεση


Συζήτησε ακόμη και για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ στην Πέλλα ( 1 στην Έδεσσα, 2 στην Αριδαία και 1 στην Κρύα Βρύση).
Ο βουλευτής ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς του Υπ. Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου την δέσμευση του τ. Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την ίδρυση του παραρτήματος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Πέλλα.

Οι τυχεροί λαχνοί της φορολοταρίας που κερδίζουν 1.000 ευρώ


Χίλιοι τυχεροί που κερδίζουν 1.000 ευρώ αναδείχθηκαν στη νέα κλήρωση της φορολοταρίας αποδείξεων που πραγματοποιήθηκε χθες 27 Σεπτεμβρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις συναλλαγές Αυγούστου.
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Κάθε φορολογούμενος

Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες» και θα είμαστε για πάντα «Μακεδόνες»


Κάλεσμα στους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το ονοματολογικό, «μια επιλογή για το μέλλον σας, για το μέλλον της χώρας σας, για το μέλλον της αγαπημένης μας «Μακεδονίας»», έστειλε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Μιλώντας με φόντο το μνημείο της εξέργεσης του Ίλιντεν, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως «το μνημείο αυτό μας υπενθυμίζει ότι ο λαός της «Μακεδονίας» έκανε πάντα τη σωστή επιλογή: το 1903 κατά την εξέγερση του Ιλίντεν. 

Πάνω από 30 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Τέσσερις ακόμα θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν το τελευταίο επταήμερο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 31.
Όλα τα θύματα είναι μεγάλης ηλικίας, άνω των 69 ετών.
Είκοσι-δύο ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 14 βρίσκονται σε

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας