Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: «Η κυβέρνηση χειραγωγεί τη δημόσια τηλεόραση»


Γενική Συνέλευση στην οποία καταγγέλλεται η «επιδεινούμενη κατάσταση» στη δημόσια τηλεόραση που «παραπαίει», πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι δημοσιογράφοι της της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «η πρόβλεψη του νόμου που ορίζει ότι ο υπουργός διορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει αμέσως και να οριστεί διαφανής, ανεξάρτητη, δημόσια διαδικασία επιλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του

Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών σε 12 έως 24 δόσεις


Δεύτερη ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, εντάσσοντάς τις εκ νέου σε «πάγια ρύθμιση» τμηματικής καταβολής, έχουν πλέον χιλιάδες φορολογούμενοι. Πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι έχασαν αυτή τη δυνατότητα, καθώς απώλεσαν την πρώτη «πάγια ρύθμιση» στην οποία είχαν εντάξει τις οφειλές τους, κυρίως επειδή δεν κατέστη δυνατό να πληρώσουν εμπρόθεσμα τουλάχιστον δύο συνεχόμενες

Τι είναι ο ιατρός ρευματολόγος και πότε πρέπει να τον επισκεφτείτε;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Οι ρευματολόγοι είναι οι γιατροί που έχουν ειδικευτεί στις μη τραυματικές και μη χειρουργικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και στις παθήσεις του συνδετικού ιστού, που έχουν με άλλα λόγια ειδικευτεί στις ρευματικές παθήσεις και έχουν αποκτήσει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις καθώς και επαγγελματική επάρκεια και ικανότητα για τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων.

Σύλληψη δύο αστυνομικών σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί. 
Οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που σχετίζεται με ναρκωτικά και βρίσκεται και αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Εκπαιδευτικοί της Πέλλας στο Ελσίνκι της Φιλανδίας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος


Στα πλαίσια σύμπραξης σχολείων που συντονίζει η Δ.Δ.Ε Πέλλας για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας ERASMUS+ KA1, με τίτλο «Μαθήματα σε Μετανάστες: οι Nέες Tεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών», η Διευθύντρια κ. Καρύπη Μαρία και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κιουζέπη Μαρία του σχολείου μας, επιμορφώθηκαν από 22-30 Σεπτεμβρίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος ακόμη 31 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία και Ιταλία.

Χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα από 29 εκατομμύρια χρήστες του Facebook


Μαζική κυβερνοεπίθεση στους λογαριασμούς των χρηστών του επιβεβαίωσε σήμερα το Facebook. Η επίθεση είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα εναντίον 30 εκατομμυρίων χρηστών και κατέληξε με την κλοπή δεδομένων από περίπου 29 εκατομμύρια χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, από 15 εκατομμύρια χρήστες εκλαπήσαν το όνομα και οι επαφές τους, ανάμεσά τους ο τηλεφωνικός

Mεγάλη διάκριση για το Γιαννιτσώτη κωπηλάτη Στέφανο Καπάκογλου.7ος στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων.


Την 7ηθέση στο σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων στο Μπουένος Άϊρες κατέκτησε ο Στέφανος Καπάκογλου κατά την τελευταία μέρα του προγράμματος της κωπηλασίας στη διοργάνωση της Αργεντινής.
Ο πρωταθλητής του ΝΟΘ πήρε την 4ηθέση στον ημιτελικό του αγωνίσματος του

Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στο Δήμο Σκύδρας


Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στην πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στ΄οποίο έλαβε μέρος ο Δήμος Σκύδρας, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) επισκέφθηκε τη Σκύδρα την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.

«Ματώνουν» οι φορολογούμενοι για να βγει το υπερπλεόνασμα -Πάνω από τα 102 δισ. τα χρέη στις εφορίες


Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να διεκδικεί με αξιώσεις τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά εξασφάλισε το βασικό του «όπλο», δηλαδή το υπερπλεόνασμα, μόνο αφού γονάτισαν οι φορολογούμενοι.Και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
Τα στοιχεία που αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες ως την 1η Αυγούστου, ενσωματώνουν τη συμπεριφορά των φορολογούμενων, που κλήθηκαν να πληρώσουν περίπου 1,1 δις ευρώ για τη πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Αν και τα στοιχεία του ΓΛΚ

11χρονος μαθητής από τη Συρία, τραυμάτισε 9χρονο με λεπίδα ξύστρας σε σχολείο


Ένα βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε την Πέμπτη σε σχολείο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν 9χρονο μαθητή, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα.
Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Ακολούθως οι γονείς του κατέθεσαν

Σφίγγει ο κλοιός για Ζάεφ: Νέα έκκληση στο VMRO-DPMNE


Θολό παραμένει το πολιτικό σκηνικό στην ΠΓΔΜ, με το ζήτημα της πλειοψηφίας των 80+1 βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να ψηφιστεί η συνταγματική αναθεώρηση να εξελίσσεται σε θρίλερ.Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπολίτευση εξακολουθεί να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί κανένας βουλευτής από την επίσημη γραμμή του κόμματος και να ψηφίσει υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ

Σοκ στη Λαμία: Μαθητής γυμνασίου πυροβόλησε μέσα στο σχολείο του


Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που αναστάτωσε ένα Γυμνάσιο στη δυτική Λαμία, στις τουαλέτες του οποίου βγήκε... πιστόλι και μάλιστα από έναν 13χρονο μαθητή της Β΄ γυμνασίου, ο οποίος βρήκε αυτόν τον ανορθόδοξο και επικίνδυνο τρόπο να υπερασπιστεί μια φίλη του!
Ο πυροβολισμός που ακούστηκε από τις τουαλέτες του σχολείου έκανε τους καθηγητές και

Η "ΕΡΓΑΝΗ" ξεμπροστιάζει την Αχτσιόγλου.Στο 60% οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.


«Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μια «ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» συνεχίζει ο τομεάρχης της ΝΔ

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 13/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 13 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Το στίγμα του βάρους (του υπέρβαρου), το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρα Παχυσαρκίας



της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου

Η 11η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Η φετινή #WorldObesityDay 2018 επικεντρώνεται στην σοβαρότητα και ποικιλομορφία του στίγματος που η σύγχρονη κοινωνία έχει, δυστυχώς, θέσει στο σωματικό βάρος.


Το στίγμα και η προκατάληψη γενικά αναφέρονται σε αρνητικές συμπεριφορές που επηρεάζουν τις διαπροσωπικές μας αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες κατά τρόπο επιζήμιο.

ΔΗΜ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση



Κύριοι Υπουργοί, σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση σας κλείνει 4 χρόνια στο τιμόνι της χώρας.
Είναι πλέον φανερό στους Έλληνες αγρότες, ότι δεν έχετε ούτε στόχους, ούτε συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αγροτικού τομέα ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταση της Εθνικής οικονομίας. Για την ακρίβεια δεν έχετε Πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής.

Συνεργασία Δήμου Σκύδρας με τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Σκύδρας



Μια νέα εποχή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε στον τόπο μας με τη σύσταση και τη δραστηριοποίηση του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας «Α.ΜΟ.Σ.Σ.».
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μεταξύ των κύριων σκοπών του συμπεριλαμβάνονται:
- Η συστηματική καλλιέργεια κι ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για συμμετοχή τους σε κάθε μορφής αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ανακοίνωση για τις αλλαγές στη μοριοδότηση σχολικών μονάδων περιοχών Α΄ & Β΄ της ΔΔΕ Πέλλας



  
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.
  Από τον Δεκέμβριο του 2016, το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας συζήτησε το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολείων και  προχώρησε σε γόνιμη διαλογική συζήτηση στο πλαίσιο του Ν. Τ. Πέλλας της ΑΔΕΔΥ, με το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τον λόγο ότι το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολείων είναι κοινού ενδιαφέροντος.

Τι συμβαίνει με τις τράπεζες…


Του Κώστα Στούπα
1) Τι συμβαίνει με τις τράπεζες...
Το τελευταίο κραχ στις τραπεζικές μετοχές ξεκίνησε όταν ο SSM ζήτησε από την Τράπεζα Πειραιώς κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ. ευρώ μέχρι τέλους του έτους, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Τράπεζα βγήκε στις αγορές και ζήτησε προσφορές για ανάλογη ομολογιακή έκδοση. Το επιτόκιο που της προσφέρθηκε φέρεται να ξεπέρασε το 12% και ορθώς

Γ. Καρασμάνης : Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της ελληνικής κτηνοτροφίας !



Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του εγχώριου κτηνοτροφικού κλάδου και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων στηλιτεύει με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, την οποία συνυπογράφουν 6 βουλευτές.

Έρχονται αλλαγές στο Λύκειο: Μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα



Μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων και αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των μαθητών του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018 – 2019.
Η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων και οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των μαθητών του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018 – 2019 περιλαμβάνονται στο ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Λύκεια της χώρας.

Πυρ ομαδόν από ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου για το plan B στο Σκοπιανό



Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ προκαλούν πλήθος αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Καρφιά Παππά-Κοτζιά-Βούτση-Ξυδάκη-Τζούφη
Στο στόχαστρο σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μετά τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, όπου ουσιαστικά πρότεινε plan B για το Σκοπιανό, προτείνοντας ως... εναλλακτική στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ την υπογραφή κοινών αμυντικών συμφωνιών,

Άνω - κάτω στα Σκόπια για την συμφωνία - Ερευνώνται απειλές κατά βουλευτών



Την στιγμή που όλοι κάνουν υπολογισμούς και σενάρια για το εάν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος ξέσπασε νέα θύελλα με απειλές κατά βουλευτών του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO.

Στην δίνη μίας πολιτικής αναταραχής βρίσκονται τα Σκόπια την ώρα που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρσκευή 12/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τηλεσκόπια έλαβαν δεκάδες σήματα από άλλους γαλαξίες – Επικοινωνούν εξωγήινοι;


Την Τρίτη, ο διευθυντής της NASA δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή και δη στο ηλιακό μας σύστημα. Ένα 24ωρο μετά, αστρονόμοι που διερευνούν υλικό από διάφορα τηλεσκόπια, ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυστήριων σημάτων από το βαθύ Διάστημα και δη από άλλους γαλαξίες, γεγονός που μπορεί να εκληφθεί ακόμη και ως πιθανότητα επικοινωνίας εξωγήινου

Αιτίες απώλειας όρασης και τρόποι αντιμετώπισης. Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της τύφλωσης)



του Κωνσταντίνου Λούβρου

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) είναι μια ετήσια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα για την καλύτερη υγεία των ματιών και την προστασία της όρασης. 



285 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης εκ των οποίων 39 εκατομμύρια άτομα έχουν χάσει τελείως την όρασή τους. Στο 80% των περιπτώσεων αυτών η απώλεια της όρασης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Παρελθόν το φορολογικό απόρρητο – Πρόσβαση από διευθύνσεις δανειοληπτών


Παρελθόν γίνεται το φορολογικό απόρρητο με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες φορολογουμένων να παρέχονται από τις φορολογικές αρχές σε διατραπεζικές εταιρείες που διαχειρίζονται αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, δημόσιες επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ, και ΝΠΙΔ στα οποία το κράτος είναι μέτοχος.
Συγκεκριμένα δυνατότητα πρόσβασης στα απόρρητα στοιχεία των φορολογουμένων αποκτούν πλέον οι εταιρίες ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑ.Σ.) Α.Ε.

Φθινοπωρινές εκπτώσεις : Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκέσουν


Ξεκινούν σύντομα οι ενδιάμεσες, φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 με τους καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.
Για φέτος, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν σε σχεδόν τρεις εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου. Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους συλλόγους των εμπόρων για να επιβεβαιωθούν

Έως 2.500 ευρώ η αμοιβή όσων προσελήφθησαν σε κέντρα προσφύγων


Yψηλούς μισθούς – συγκριτικά με τους συναδέλφους τους που εργάζονται στο ΕΣΥ –, πρόσληψη με δελτίο παροχής ειδικοτήτων που δεν προβλέπονταν από τον νόμο και διαδικασίες πρόσληψης αφήνοντας στο ΑΣΕΠ δευτερεύοντα ρόλο, αλλά με «ελεγχόμενες επιτροπές», είναι μόνο μερικά από τα προβληματικά σημεία που καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σχετικά με το

Μυστικά και παγίδες για την κατοχύρωση του αφορολόγητου


Εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επάγγελμα αγρότες, περιστασιακά απασχολούμενοι, άνεργοι, εργαζόμενοι φοιτητές και άλλοι πολίτες οι οποίοι φορολογούνται σαν να ήταν μισθωτοί πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει έως τις 31-12-2018 δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους 10% – 18,75% επί του ετησίου εισοδήματος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας

Φρικτό έγκλημα στον Εβρο: Δουλέμποροι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τρεις γυναίκες, για παραδειγματισμό

Σοκ προκαλεί στο Πανελλήνιο η δολοφονία τριών γυναικών με μαχαίρι στον Εβρο.
Οι γυναίκες που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από αγρότη κοντά στην περιοχή στο Πραγγί Διδυμοτείχου έφεραν θανατηφόρα τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι επιβίωσης το οποίο βρέθηκε στην περιοχή.Πρόκειται για μία γυναίκα περίπου 30 με 35 ετών, μία νεαρότερη γυναίκα κι ένα ανήλικο κορίτσι.

Εορτασμού Επετείου απελευθέρωσης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Οκτωβρίου 1912



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας τις εκδηλώσεις του επετειακού  εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
·     Ώρα 10:00΄, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας.

Εξαλλοι στην κυβέρνηση με το plan B του Καμμένου για την ΠΓΔΜ



Παγωμάρα έπεσε στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για plan B στη Συμφωνία των Πρεσπών για την ΠΓΔΜ.
Ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε τις ΗΠΑ με δική του εθνική γραμμή  και πρότεινε την δημιουργία αμυντικού τόξου με την ΠΓΔΜ, χωρίς αλλαγή ονόματος.
Μόλις οι δηλώσεις του έγιναν γνωστές, το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» τον κυβερνητικό εταίρο για τα περί εναλλακτικού σχεδίου στα Βαλκάνια, διαμηνύοντας οτι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Aλεξάνδρα Αβράμη.Η μπαλαρίνα από τα Γιαννιτσά που εντυπωσιάζει σε Νέα Υόρκη και Ρώμη.


Η συνέντευξη δόθηκε στην Χριστίνα Καπουρτζούδη


Η Αλεξάνδρα Αβράμη είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, ξεκίνησε το μπαλέτο σε ηλικία 4 ετών, και το μικρόβιο του χορού δεν την εγκατέλειψε έκτοτε. Στα 21 της βρέθηκε στη Νέα Υόρκη να σπουδάζει μπαλέτο σε κορυφαίες σχολές χορού παγκοσμίως, να χορεύει στη Metropolitan Opera, να συνεργάζεται με τον Martin Scorsese και τον Mick Jagger, αλλά και να προπονεί μοντέλα

Το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών στον Τσεσμέ της Τουρκίας σε πρόγραμμα του ERASMUS+



Το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών συμμετέχει σε σχολική σύμπραξη ανταλλαγής με τίτλο “E-treasure: My lovely Europe” στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑ2 «Στρατηγικές συμπράξεις για τη σχολική εκπαίδευση», υπό την αιγίδα του ERASMUS+.

Καθηγητές από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Λετονία και την Ελλάδα, συμμετείχαν στην δεύτερη διακρατική συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε στον Τσεσμέ της Τουρκίας κατά το χρονικό διάστημα 2-6 Οκτωβρίου 2018.

Τσίπρας: Στηρίζουμε Κύπρο στην αξιοποίηση της ΑΟΖ έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας



Τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου ως περιφερειακό ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας και τον ρόλο της Αιγύπτου, για όλη την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε «Είναι σαφές ότι λύσεις στο Παλαιστινιακό και στη Λιβυη δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο«, ανέφερε και πρόσθεσε: «Ισορροπία στη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και στη Δυτική Αφρική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Αίγυπτο. Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και έλεγχος των προσφυγικών ροών από την Αφρική δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο».

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 11/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Έναρξη Συνάξεων Σεβασμιωτάτου στην Αγία Αικατερίνη Γιαννιτσών



Από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Δευτέρα στις 18.30 αρχίζουν οι καθιερωμένες Εσπερινές Συνάξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως Ο.Τ.Ε.), κατά τις οποίες αναπτύσσονται διάφορα πνευματικά θέματα. Προηγείται η ακολουθία του Εσπερινού.

Αθροιστική κεφαλαλγία. Εξαιρετικά δυνατός πονοκέφαλος, συνήθως πίσω από το μάτι και τον κρόταφο


 του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η αθροιστική κεφαλαλγία (cluster headache) είναι μία σπάνια ασθένεια πονοκεφάλου η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηρά μονόπλευρες πολύ δυνατές κρίσεις πόνου πάνω από την περιοχή των κροτάφων και των ματιών. Πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνο πονοκέφαλο. Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι μία όχι τόσο συχνή μορφή πονοκεφάλου, καθώς προσβάλει μόνο έναν σε κάθε περίπου 1000 ως 10.000 ανθρώπους.

Εκδήλωση με θέμα: «Βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας: Σιωπηρές μηχανές, ηχηρές μνήμες»



Ο Σύλλογος Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «ΑΠΕΛΛΗΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΒΑΡΟΣΙ» Έδεσσας, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με τίτλο:
«Βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας: Σιωπηρές μηχανές, ηχηρές μνήμες»
Ο Σύλλογος ΑΠΕΛΛΗΣ οργανώνει Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής με θέματα από το Υπαίθριο Μουσείο Νερού.Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20/10/2018 και ώρα 19:00, στο Παρθεναγωγείο, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά από 20/10/18 έως 28/10/18 τις ώρες 18:00 – 21:00

Τα ρωσικά «μυστήρια» της κυβέρνησης – Από τη ρήξη και τις απελάσεις στο ξαφνικό ταξίδι στη Μόσχα


Η επιβεβαίωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, με πιθανότερη ημερομηνία την 12η Δεκεμβρίου, ήδη παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως μια προσπάθεια να αποκατασταθούν και να αναβαθμιστούν οι ελληνορωσικές σχέσεις, οι οποίες το καλοκαίρι επιδεινώθηκαν στο φόντο των αμοιβαίων απελάσεων διπλωματών και της διαφορετικής στάσης έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αγιασμός έναρξης στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Εδέσσης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωήλ



Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 19.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Τι θα γίνει τελικά με την αλλαγή ώρας; Θα αλλάξουμε ή οχι;


Κομφούζιο έχει επικρατήσει σε όλη την ΕΕ για το αν θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε τα ρολόγια από τη θερινή στη χειμερινή ώρα και το αντίστροφο. Αυτόν τον μήνα, κανονικά, πρέπει να αλλάξουμε τα ρολόγια μας και να μπούμε στη χειμερινή ώρα. Θα γίνει όμως αυτό;
Η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να καταργηθεί. Η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην

O πατέρας Αντώνιος κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη [εικόνες]



Τρείς μη κυβερνητικοί οργανισμοί από την Ελλάδα έλαβαν στις Βρυξέλλες το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την «Κιβωτό του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και της προστασίας μητέρας και παιδιού και έχει ως «ψυχή» τον πατέρα Αντώνιο, τη ΜΚΟ «HOPEgenesis» που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «'Ανεμος Ανανέωσης» που δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης και της ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.