Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 18.00, αρχίζουν τα καθιερωμένα Εσπερινά Κηρύγματα:



1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Καραλάζο (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και θέμα: «Ο δίκαιος Τωβίτ».

2. Στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη και θέμα: «Η πνευματική και η εθνική ελευθερία».

Νέο τροχαίο με λαθρομετανάστες στη Θράκη -11 τραυματίες στο νοσοκομείο


Τροχαίο ατύχημα με λαθρομετανάστες σημειώθηκε απόψε στην περιοχή της Μέστης του Νομού Ροδόπης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 11 άτομα διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα, καθώς και η σοβαρότητα του τραυματισμού των επιβαινόντων στο όχημα.



Αποβλήθηκαν μαθητές που τραγουδούσαν στην παρέλαση το «Μακεδονία Ξακουστή»


Τα συνθήματα ειδικών δυνάμεων και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγουδούσαν μαθητές Λυκείου στην Αττική κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθούν από το σχολείο τους με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για έξι συνολικά μαθητές, οι οποίοι αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γι΄αυτή τη συμπεριφορά τους καθώς οι

Ποιοι πρέπει να πληρώσουν «χαράτσι» 108 ευρώ για το δίπλωμα οδήγησής τους!


Ποιοι οδηγοί θα βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη και γιατί.
Χαράτσι 108 ευρώ (τα 60 προκαταβολικά, πριν από τις εξετάσεις) θα πρέπει να πληρώσουν οι..
ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών για να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους.
Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών διευκρινίζεται ότι το νέο καθεστώς επανελέγχου των διπλωμάτων οδήγησης ισχύει για ανανέωση άδειας οδήγησης όσων έχουν

Ζάεφ: Δεν θα αντικατασταθεί το «Μακεδονία» σε όλα τα άρθρα του Συντάγματος


Ενέκρινε τις τροπολογίες του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων.
Συνολικά, το σκοπιανό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τέσσερις τροπολογίες, οι οποίες και θα κατατεθούν στη Βουλή, για να τεθούν προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι δεν δεν υπάρχει κάτι το

Αυτά τα 5 φρούτα είναι θησαυρός, ειδικά τώρα που είναι ''εποχής'


Κατά κοινή ομολογία, τα φρούτα συχνά απέχουν πολύ από το να φιγουράρουν στο στις ψηλότερες θέσεις των αγαπημένων τροφών μας. Παρόλα αυτά είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας και ειδικά όταν είναι της εποχής. Παρακάτω θα βρείτε πέντε δημοφιλή και πλούσια φρούτα που μπορείτε να αναζητήσετε αυτό το μήνα στο μανάβικο της γειτονιάς σας:

Συνελήφθη γιατρός που ζήτησε «φακελάκι» από ηλικιωμένη για εγχείρηση καταρράκτη


Ένας 51χρονος γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο της Αττικής, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος για φακελάκι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και αντίσταση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε από συγγενικό του πρόσωπο, το

To δράμα των Ελλήνων.Έξι στους 10 μόλις που τα βγάζουν πέρα


Το 82% των νοικοκυριών στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα», όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικού κλίματος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον μήνα Οκτώβριο. Πρόκειται για στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια δεν είχε καμία ευεργετική επίδραση στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών, οι

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δικαίωσε συνταξιούχους για τις περικοπές


Με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δύο συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για επιστροφή των αναδρομικών τους δικαιώθηκαν και μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα χρήματα ήδη έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.
Την αρχική απόφαση είχε λάβει το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας που είχε δικαιώσει τους δύο συνταξιούχους μετά την προσφυγή τους κατά των περικοπών βάσει των νόμων 4051 και 4093 του 2012, δηλαδή τους νόμους που το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει

Φαινόμενο Πετρούνια! Για τρίτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίστηκε τραυματίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης Γυμναστικής και κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο! Kαι έγραψε Ιστορία!
Ο θρύλος του Λευτέρη Πετρούνια μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στην Ντόχα και στο 48ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, όπου στέφθηκε Πρωταθλητής Κόσμου στους κρίκους για τρίτη συνεχόμενη φορά, αψηφώντας τους έντονους πόνους στον αριστερό

Ποιοι θα πάρουν εποχικό επίδομα


Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη, με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση «Ειδικό εποχιακό βοήθημα προς ομοειδείς επαγγελματικές κατηγορίες, εκτός των οικοδόμων και ειδικό βοήθημα προς μεμονωμένους ασφαλισμένους».

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 3 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: Γεωπολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο – Βαλκάνια




Kόκκινες ελιές στο δέρμα (κερασοειδή αιμαγγειώματα). Είναι επικίνδυνες και πώς αντιμετωπίζονται;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τις «κόκκινες ελιές» που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Πρόκειται για αγγειακές δομές, ερυθρές, επίπεδες ή θολωτές. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Συνήθως, εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας. 

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών 9-10 Νοεμβρίου στα Γιαννιτσά




Ενημέρωση Πυρ/κής Υπηρεσίας Γιαννιτσών για τον μήνα Οκτώβριο


Σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 01-10-2018 έως και 31-10-2018 η Π.Υ. Γιαννιτσών επενέβη σε εξήντα ένα (61) συμβάντα.
Συγκεκριμένα:
·      Επτά (7) αστικές πυρκαγιές.
·      Σαράντα εννέα (49) αγροτικές πυρκαγιές 
·      Τέσσερις  (04) παροχές βοηθείας.
·        Ένας (1)  απεγκλωβισμός από
       ανελκυστήρα                                                           

Tσιγγάνοι επιχείρησαν να λιντσάρουν αστυνομικούς επειδή τους έκαναν έλεγχο.


Να λιντσάρουν το πλήρωμα του περιπολικού ήθελαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οι τσιγγάνοι που επιτέθηκαν στους δύο συναδέλφους του λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Κηφισού.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Πάκο όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί «είδαν ένα ύποπτο

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών σχετικά με την αναδρομική διεκδίκηση περικοπών των συντάξεων


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών αναλαμβάνει δράση για τη δικαστική διεκδίκηση, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, της απώλειας της Κύριας και Επικουρικής Σύνταξης, δώρων, επιδομάτων αδείας κλπ, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων του 2012 και 2013 και της Ε.Α.Σ (Εισφοράς Αλληλεγγύης). Η υπόθεση αφορά σε συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ), όλων των κλάδων, όπως πχ: Ένστολων, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνταξιούχων Τραπεζικών, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Δήμων, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Περιφερειών, Υπουργείων.

Συναντήσεις της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στην Αθήνα για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου


Κατά το διάστημα της παραμονής της στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα, και στο πλαίσιο της προώθησης κι επίλυσης ζητημάτων και υποθέσεων του Δήμου Σκύδρας, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Ιωάννη Χαρωνίτη.

Επίσκεψη της ΝΟΔΕ Πέλλας στο “Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών»


Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Πέλλας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ουραηλίδη Θεοδόσιο επισκέφτηκε το «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών» στα πλαίσια της ανάδειξης του έργου των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης.
Τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας επίσης εκπροσώπησαν οι: Γκλαβάκης Γεώργιος, Κοσκερίδης Απόστολος, Γίδαρης Αθανάσιος, Ντίτουρας Κωνσταντίνος, Κοσμίδης Θεοχάρης, Αμιτζόγλου Λύσανδρος και Δελιορίδου Σοφία.

Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδοτείται εντός των επόμενων ημερών ο τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός και η αποχέτευση της Άρνισσας με 3.960.561,00 € από το ΥΠΕΣ


Σημαντικό βήμα για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Ο βουλευτής επισήμανε στον υπεύθυνο του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση την σημαντική αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης του έργου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Volley 3x3 για κορίτσια στην Κρύα Βρύση


Ο δήμος Πέλλας στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής καμπάνιας διοργανώνει τουρνουά μίνι volley στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 από τις 10.00 μέχρι τη 13.00 και η συμμετοχή  των παιδιών είναι ελεύθερη.

                                       Φτιάξε την ομάδα σου και έλα!

Το ΔΝΤ επιμένει: Κόψτε τις συντάξεις και το αφορολόγητο -Όπως ψηφίσατε.


Να εφαρμοστούν οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για την υιοθέτηση αντιμέτρων, επαναλαμβάνει το ΔΝΤ.Ο εκπρόσωπος Τύπου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι το Ταμείο δεν έχει ενεργό συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα και το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος

H Τράπεζα Πειραιώς θέλει οι υπάλληλοί της να δουλεύουν 13 μέρες το μήνα!


Πρόταση «βόμβα» για εργασία 13 ημερών το μήνα υπέβαλε στο προσωπικό της η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του σχεδίου για μείωση των δαπανών του Ομίλου, ξεσηκώνοντας θύελλα στο χώρο των εργαζομένων. ..
Οπως έγινε γνωστό από τους εργαζόμενους η Διευθύντρια Προσωπικού κάλεσε το Σύλλογο των εργαζομένων και τους πρότεινε εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για όλους τους