Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες στα νεφρά (νεφρολιθίαση); Ποιες τροφές και ποια βότανα κάνουν καλό;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, Μ.D., medlabnews.gr

Τουλάχιστον το 5% του πληθυσμού παγκοσμίως πάσχει από νεφρολιθίαση. Βασικότερη αιτία για τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά είναι η υψηλή συγκέντρωση στα ούρα μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο.


Γιάννης Σηφάκης : Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά


Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά μετά την έναρξη και στο ΕΣΠΑ. Συνεχίζονται οι μελέτες κόστους οφέλους για Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία
Ο βουλευτής συγχαίρει την νέα διοίκηση της ΔΕΔΑ, τον Σταύρο Ραπτόπουλο πρόεδρο και Στεφανία Μωσσέ εκτελεστική Διευθύνουσα Σύμβουλο για την ταχεία προώθηση, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, της ένταξης στο ΕΣΠΑ των 18 πόλεων που είχαν εγκριθεί και την έναρξη των δημοπρατήσεων των έργων.

Στον «αέρα» η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή


Η αποστροφή του Ζόραν Ζάεφ «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά, κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά» προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Αθήνα, αντιδράσεις οι οποίες μετά βεβαιότητας έφθασαν και στη Μόσχα όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός.
Ο Πάνος Καμμένος έκανε ένα ακόμη βήμα αποστασιοποίησης από τον κυβερνητικό του εταίρο. «Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή

Αποτελέσματα Εκλογών Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας 2018


Εγγεγραμμένοι: 615 / Ψήφισαν: 381 (62%) / Άκυρα: 8  /  Λευκά: 32  /  Έγκυρα: 341



Έλαβαν
Δ.Α.Κ.Ε.          149 (43,7%),  3 έδρες
Α.Σ.Κ.Κ.          114 (33,4%),  2 έδρες
Α.Σ.Ε.    78 (22,9%),   2 έδρες

Αφορολόγητο: Πώς θα αποφύγετε το «χαράτσι» της εφορίας


Έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επάγγελμα αγρότες και γενικότερα όσοι φορολογούνται σαν μισθωτοί να έχουν καλύψει με δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος 1.900-2.100 ευρώ.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 8/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Πέλλας με θέμα «Οι νέοι συζητάνε για την τοπική αυτοδιοίκηση»


Εκδήλωση με θέμα: Οι νέοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με την ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Πέλλας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00μμ,στο Ξενοδοχείο Πέλλα στα Γιαννιτσά.

Επίσημοι προσκεκλημένοι: 

Η γενετική στην ιατρική. Οι όροι ομόζυγος ή ομοζυγώτης και ετερόζυγος ή ετεροζυγώτης και η κληρονομικότητα σε διάφορες παθήσεις


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Στον οργανισμό μας κάθε χαρακτηριστικό ελέγχεται από την παρουσία όχι ενός γονιδίου, αλλά ενός ζεύγους γονιδίων. Το ένα από αυτά κληρονομούμε από τη μητέρα και το άλλο από τον πατέρα. Στη μεσογειακή αναιμία για παράδειγμα, δύο γονίδια ελέγχουν και την σωστή κατασκευή της πρωτεΐνης του αίματος, που λέγεται αιμοσφαιρίνη και μεταφέρει το οξυγόνο στο σώμα μας.

Ο Γιάννης Σηφάκης στο Υπουργείο Εξωτερικών για την έξοδο προς Βορρά από την Πέλλα (Πρόμαχοι-Καβαντάρτσι) 80km


Παρέδωσε , μαζί με τον Βαγγέλη Κυριακού (μέλος της γραμματείας του τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ) την προμελέτη σκοπιμότητας που ετοιμάστηκε από ομάδα εργασίας και από τις δύο πλευρές των συνόρων.  
Υπουργείο Εξωτερικών
Στο Υπουργείο Εξωτερικών συναντήθηκαν στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Ι. Κεντεποζίδη (εντεταλμένο για την συνάντηση σύμβουλο του Υπουργού που βρίσκεται στην Ρωσία).

Νέα πρόκληση Ζάεφ:"Κερδίσαμε γλώσσα και ταυτότητα.Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες".

Αμετακίνητος στην προκλητική ρητορική του περί «μακεδόνων» και «μακεδονικής γλώσσας» εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.Λίγα 24ωρα μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων στην οποία έκανε λόγο για εμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ

Πότε θα πληρωθούν Συντάξεις, Επιδόματα, Δώρα Χριστουγέννων και Επιδοτήσεις


Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες πληρωμής για αγρότες, συνταξιούχους, άνεργους αλλά και πότε θα καταβληθεί η έκτη δόση του  επιδόματος παιδιού.
Συνταξιούχοι
Αναλυτικά ποτέ θα πληρωθεί ο κάθε συνταξιούχος:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της άτυχης Ελένης.


Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο ενώ μέρα με τη μέρα έρχονται νέα συνταρακτικά στοιχεία για την υπόθεση, όπως η φωτογραφία στην οποία φαίνονται να είναι δεμένα τα πόδια της 21χρονης.Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές καθώς είναι φανερό ότι ο 19χρονος και ο 23χρονος αφού χτύπησαν άσχημα στο κεφάλι την

Εκλογές πριν το Μάιο λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών


Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή μπορεί να επισπεύσει τις εκλογές, ακόμα και πριν τον Μάιο, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.
Η ρητορική Ζάεφ για μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, ώστε να κερδίσει τις κρίσιμες ψηφοφορίες για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, έχουν δημιουργήσει αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αισιοδοξία που υπήρχε στην κυβέρνηση για άνετη υπερψήφιση της συμφωνίας ακόμα και με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ έχει δώσει τη θέση της στον

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι έκαψαν την ελληνική σημαία.ΒΙΝΤΕΟ


Μία ελληνική σημαία έκαψε ομάδα κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεσημεριανή πορεία για την επέτειο δέκα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Το κάψιμο της σημαίας έγινε στην οδό Εθνικής Αμύνης, σύμφωνα με το thestival.gr που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες και το βίντεο.Νωρίτερα, εκτεταμένα επεισόδια έγιναν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το Αριστοτέλειο

"Ψαλιδισμένο" Κοινωνικό μέρισμα: Τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι.Τι χάνουν από πέρυσι.

Θέμα ωρών είναι πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.koinonikomerisma.gr, για να γίνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Όπως έχει ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 7/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τραχηλίτιδα της μήτρας. Ποιες οι αιτίες, πόσο σοβαρή είναι και πώς αντιμετωπίζεται;



Η τραχηλίτιδα (cervicitis) είναι μια λέξη που φοβίζει τις γυναίκες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή φλεγμονή του τραχήλου.

Η κατάληξη «-ίτιδα» σημαίνει φλεγμονή ενός συγκεκριμένου οργάνου. Ο τράχηλος είναι το κατώτερο τμήμα της μήτρας, το οποίο προβάλλει μέσα στον κόλπο.

Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες: Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους κι εσείς θα τους πληρώνετε


Την ώρα που και η έκθεση του ΟΟΣΑ αναδεικνύει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει την προσπάθεια να επικοινωνήσει, εντός και εκτός της χώρας, την προτεραιότητα που δίνει το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. στη μείωση της φορολογίας και στην προσέλκυση επενδύσεων. Ταυτόχρονα όμως στέλνει και ξεκάθαρα μηνύματα στους επιχειρηματίες δεσμευόμενος ότι ο ίδιος θα μειώσει τους

Φόροι – φωτιά και με τη «βούλα» ΣΥΡΙΖΑ


Με τη «βούλα» του ΣΥΡΙΖΑ οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να ματώνουν. Κόντρα στο αφήγημα της κυβέρνησης για δίκαιη διανομή των φορολογικών βαρών η Ελλάδα κατατάσσεται για άλλη μια φορά στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 36 χώρες όσον αφορά το ύψος των έμμεσων φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Την Παρασκευή 14/12 ο Ετήσιος Χορός του Α.Σ. Γιαννιτσά


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ετήσιος χορός του Α.Σ. Γιαννιτσά.
Η ομάδα της Πόλης μας καλεί όλους του φίλους και τις φίλες να παραβρεθούν στον ετήσιο χορό μας με πολλές εκπλήξεις και ατελειώτο κέφι για να διασκεδάσουμε παρέα, με το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα του Fantasia Real Live, που βρίσκεται στο κέντρο των Γιαννιτσών . Ώρα προσέλευσης 22:30, είσοδος 15€ με ποτό.

Σοκ : 41χρονος δάσκαλος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία.


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι χωριού της Βοιωτίας, καθώς 41χρονος δάσκαλος του δημοτικού σχολείου της κοινότητας συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί έβγαλαν διακριτικά τον δάσκαλο από την τάξη στην οποία δίδασκε και του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR Κεντρικής Ελλάδας. Σε έρευνα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει στο χωριό κατασχέθηκε

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας στην Νάουσα


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας με ευρεία συμμετοχή. Στη σύσκεψη πήραν μέρος αντιπρόσωποι αγροτικών συλλόγων Ημαθίας, Πέλλας, Κατερίνης, Φλώρινας, Λαγκαδά, Αμυνταίου, Τυρνάβου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νάουσας.
    Η σύσκεψη ασχολήθηκε με τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής που είναι και προβλήματα όλης της χώρας.

Το έγκλημα Τσίπρα στο Σκοπιανό


Το κείμενο αυτό είχε ξεκινήσει αλλιώς κατηγορώντας τον Τσίπρα για το Σκοπιανό, μέχρι να ακούσω το βίντεο που δείχνει τον Ζόραν Ζάεφ στην βουλή των Σκοπίων να μιλά για Μακεδόνες στην Ελλάδα που θα διδαχθούν την μακεδονική γλώσσα. Να λήξουμε το θέμα με τον Τσίπρα. Ο άνθρωπος είναι άσχετος, ανιστόρητος και αστοιχείωτος γι αυτό και δεν μπορεί να καταλάβει την ρητορική που θέλει την συμφωνία των Πρεσπών να είναι

ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας: Διημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας σας προσκαλεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.30π.μ. στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας, σε διημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ομιλητές:

Συγκλονισμένη η Ελλάδα με τη δολοφονία της Ελένης.Θα μπορούσε να γλιτώσει.


Τρισάγιο στη μνήμη της άγρια δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη εψάλη στο σημείο που εντοπίσθηκε νεκρή. Δεκάδες ροδίτες παρέστησαν στην τελετή και άναψαν κεριά στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, που μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της. 

Το τρισάγιο έγινε λίγες ώρες μετά την κηδεία του κοριτσιού, στο Διδυμότειχο, όπου όλοι οι

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας γιορτάζει τον ερχομό των Χριστουγέννων


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα γιορτάσει και φέτος τον ερχομό των Χριστουγέννων με  το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6.00 μ.μ, στην αυλή του ναού της Παλιάς Μητρόπολης Έδεσσας (Κοίμηση Θεοτόκου). Τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας θα στολίσουν το δέντρο με στολίδια που θα φιλοτεχνήσουν τα ίδια.

Κριτήρια και δικαιούχοι για το Κοινωνικό Μέρισμα.Όλη η απόφαση.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα του 2018 στους δικαιούχους και σαφή παραδείγματα για κάθε κατηγορία, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, μετά την υπογραφή της Κοινής υπουργικής απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε 1,3 με 1,4 εκατ. οικογένειες και αναμένεται να εκταμιευθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 6/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Απίστευτο: Δασκάλα ξέχασε κλειδωμένα δύο παιδιά στην τάξη!


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Η μητέρα του ενός παιδιού περίμενε επί 20 λεπτά για να πάρει το παιδί της, όμως δεν είχε φανεί.
Όταν τελικά το είδε μπροστά της, ξαφνιάστηκε με όσα τις διηγήθηκε για το πώς κατάφερε να βγει από την αίθουσα.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών την Δευτέρα 10/12


Ρινορραγία, επίσταξη. Γιατί ματώνει η μύτη; Τι πρέπει να κάνουμε; (video)



του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,medlabnews.gr

Ματώνει συχνά η μύτη (επίσταξη, ρινορραγία)
Η μύτη είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Το εσωτερικό της μύτης είναι πλούσιο σε αιμοφόρα αγγεία, τα οποία για πολλούς λόγους μπορεί να σπάσουν και να ματώσει η μύτη.

Την ήττα γνώρισε ο Μακεδονικός Έδεσσας στην σκληρή έδρα της Αστραπής Ζέρβης με σκορ 1-0



Οι βυσσινί στο πρώτο μέρος προσπάθησαν να περιορίσουν τα ατού του αντιπάλου και δημιούργησαν μερικές φάσεις που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτες. Στο 15' ο Πλατσιώτας των γηπεδούχων από μηδενική σχεδόν γωνία δεν κατάφερε να σκοράρει στο άδειο τέρμα του Μακεδονικού. Στο 26' φάουλ του Μπουρδάνη έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας. Την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Μακρίδη στο 31'.

Επιχείρηση φίμωσης και ποινικοποίησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών



Θέμα: «Καταγγελία για επιχείρηση φίμωσης και ποινικοποίησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού - Στημένη πειθαρχική δίωξη συναδέλφου, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης - Απόπειρες εκφοβισμού σε εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά μας »
Κυρία Υπουργέ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες συνδικαλιστικών οργάνων, για αποφάσεις της Φυσικής Ηγεσίας για πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων συνδικαλιστών, πυροσβεστών,

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λουκά



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είμαστε έτοιμοι για το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας που θα λειτουργήσει Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 7,8,και 9 Δεκεμβρίου 2018. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με φαντασία και μεράκι ετοίμασαν μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες.

«Πολιτικής Ορθότητας» ...κομμάτια και θρύψαλα!


Θανάσης Κ.
Πριν τρία χρόνια, η παγκόσμια «Πολιτική ορθότητα» έμοιαζε «παντοδύναμη» και «αδιαμφισβήτητη». Όλες οι δυτικές χώρες (πλην Αυστραλίας) είχαν προσχωρήσει. Μεγάλο μέρος του Τρίτου Κόσμου, προσπαθούσε ασθμαίνοντας να προσεγγίσει.
Χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, αλλά και όλος ο Αραβικός κόσμος, έμεναν απ’ έξω, αλλά ως «παρίες» μιας «νεωτερικότητας» της οποίας η Δύση με την ευρύτερη έννοια του όρου, ήταν

Σκόπια: Τα «γυρίζει» ο Ζάεφ - Παρερμηνεύτηκαν τα σχόλια μου



Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση των Σκοπίων μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής μειονότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία» των σχολίων. Μάλιστα, στην ανακοίνωση η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας υπογραμμίζει την προσήλωση του πρωθυπουργού της χώρας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γ.Σηφάκης: Χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΣ ο Δήμος Σκύδρας με 150.000€ για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες



Από το γραφείο του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη σας ενημερώνουμε  ότι,
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 150.000 ευρώ, μετά από αίτημα και τεχνική μελέτη που υπεβλήθη από το Δήμος Σκύδρας, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές του από την κακοκαιρία.

Σοκ με τη δολοφονία 18χρονου στην Καβάλα στη μέση του δρόμου


Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στο περιστατικό με τον νεκρό άνδρα σε δρόμο της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για έναν 18χρονο ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 10 το βράδυ στη μέση του δρόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κάλυκας από τη σφαίρα βρέθηκε σε χώρο πυλωτής πολυκατοικίας. Σε αυτόν επικεντρώνονται οι έρευνες, οι οποίες φθάνουν μέχρι και στην οδό

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις για τους συζύγους από το 2019

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε όποιο παντρεμένο ζευγάρι είτε με γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης επιθυμεί, να υποβάλλει για τα εισοδήματα του 2018, χωριστές φορολογικές δηλώσεις.
Το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε πολυνομοσχέδιο που αφορά εκτός από τις

Γ.Καρασμάνης: «Πετάνε αυθαίρετα 27 Κοινότητές μας έξω από τον ¨χάρτη¨ με τις μειονεκτικές περιοχές με κίνδυνο να χαθούν κοινοτικές ενισχύσεις»



·        Στον αέρα με τη νέα ΚΑΠ οι εξισωτικές αποζημιώσεις, η κατανομή δικαιωμάτων,  τα σχέδια βελτίωσης, οι νέοι αγρότες και γενικότερα οι ενισχύσεις σε επενδυτικά προγράμματα!

Σε ακόμη πιο δεινή θέση, και σε μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα, ωθούνται οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας σε 27 Κοινότητες του Νομού μας, με την εξαίρεσή τους από τον χαρακτηρισμό τους ως ¨μειονεκτικών¨, καταγγέλλει ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία διατυπώνει εύλογες απορίες και ισχυρές ενστάσεις για τα κριτήρια που οδήγησαν στον αποχαρακτηρισμό τους! 

Που ξοδεύουν οι Έλληνες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους

Για φαγητό και μη αλκοολούχα ποτά δαπανούν οι Έλληνες το 17% του εισοδήματός τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν 16,9% για την αγορά φαγητού η στιγμή που ο μέσος όρος στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. ανέρχεται σε 12,2%.Αυτή είναι η τρίτη πιο σημαντική κατηγορία των δαπανών των νοικοκυριών μετά τη «στέγαση, το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα», οι οποίες

Η γιορτινή λάμψη των Χριστουγέννων στα Γιαννιτσά-



Άναμμα του Δέντρου και Φωταγώγηση της πόλης!
«Δέντρο Αγάπης» από τον Δικηγορικό Σύλλογο


Σε εορταστικό κλίμα και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Γκόνου Γιώτα, στα Γιαννιτσά, η εκδήλωση για το άναμμα του Δέντρου των Χριστουγέννων του δήμου Πέλλας αλλά και φωταγώγηση της πόλης των Γιαννιτσών,

Σε αναμονή για το Κοινωνικό Μέρισμα.Τα κριτήρια δικαιούχων και οι παγίδες.

Ίδια με πέρυσι αναμένεται να είναι τα κριτήρια για όσους λάβουν το κοινωνικό μέρισμα του 2018, που αναμένεται να δοθεί μετά τα μέσα του Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr δεν άνοιξε σήμερα και αναμένεται να ενεργοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας.Όπως έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση τα κριτήρια δεν αναμένεται να αλλάξουν ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε πει χαρακτηριστικά: «τροπολογία αντιγραφή της περσινής για το κοινωνικό μέρισμα».

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Τετάρτη 5/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Αλλαγές στο νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δύο σημαντικές αλλαγές στον νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση τροπολογία που θα προβλέπει την αύξηση των υποψηφίων δημοτικών

Ψώρα, ιδιαίτερα μεταδοτική δερματική νόσος (δεν έχει καμία σχέση με ψωρίαση)



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ψώρα, μια επικίνδυνη δερματική νόσος, ιδιαίτερα μεταδοτική που προκαλείται από ένα παρασιτικό, που λέγεται άκαρι της ψώρας.

Το παράσιτο Sarcoptes scabiei παρασιτεί στον άνθρωπο εδώ και τουλάχιστον 2,500 χρόνια, το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου, η ονομαζόμενη ψώρα (scabies), μια άκρως μεταδοτική νόσος.  Είναι μικροσκοπικό αραχνοειδές παρασιτικό, συχνά δύσκολο να βρεθεί και προκαλεί μια νόσο με πολύ κνησμό (φαγούρα) που λέγεται ψώρα.

Επεμβάσεις Πυρ/κής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κατά τον μήνα Νοέμβριο



Σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 01-11-2018 έως και 30-11-2018 η Π.Υ. Γιαννιτσών επενέβη σε σαράντα δύο (42) συμβάντα.
Συγκεκριμένα:
·    Μία (1) αστική πυρκαγιά.
·    Τριάντα εννέα (39) αγροτικές πυρκαγιές 
·    Μία  (1) παροχή  βοηθείας.
·     Ένας (1)  απεγκλωβισμός από
       ανελκυστήρα