Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Σύνδρομο RETT. Τι είναι και γιατί επηρεάζει κυρίως τα κορίτσια; Ποια τα συμπτώματα;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Το Σύνδρομο RETT είναι μία περίπλοκη νευρολογική ανωμαλία. Επηρεάζει κυρίως τα κορίτσια. Παρ’ όλο που αρχικά τα συμπτώματα του Συνδρόμου RETT δεν είναι φανερά, παρουσιάζεται από την γέννηση και φανερώνονται κατά την διάρκεια του δεύτερου έτους.
Άτομα με σύνδρομο RETT είναι πολλαπλώς ανίκανα και τελείως εξαρτημένα από τους άλλους, για τις ανάγκες τους, κατά την διάρκεια της ζωής τους. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ


Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην τιμητική προς το πρόσωπό μου μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στην Καλαμαριά. Εύχομαι ο ενανθρωπίσας Θεός να ευλογεί πάντοτε την ζωή και τα έργα τους.

Γιάννης Σηφάκης: Ποικιλίες ροδακίνων που αποζημιώνονται από το DE MINIMIS

Από το γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη σας αποστελουμε τις ποικιλίες ροδακίνων που αποζημιώνονται από το de minimis

Εγκαίνια Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας


Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 8 μ.μ. ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος θα εγκαινιάσουν το Κέντρο Επισκεπτών Πέλλας.
Πρόκειται για ένα χώρο ενημέρωσης που οργάνωσε ο δήμος στην καρδιά της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας, στην Πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, δίπλα στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ζάεφ: Εχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Καμμένο ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών


Με μια αναφορά που πόρρω απέχει από τις προκλητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά εγείρει ταυτόχρονα άλλα ερωτήματα, ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Οπως είπε στο πρακτορείο ΜΙΑ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Πάνο Καμμένο ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 15/12


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ευρυδίκη Νικολάου «Τι ώρα να ναι»



κυκλοφορεί από τη
Heaven Music

Η Ευρυδίκη Νικολάου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τι ώρα να ναι».  

Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο γνωστός και χαρισματικός συνθέτης Πάνος Καπίρης, ενώ τους στίχους ο δημιουργός αμέτρητων επιτυχιών, Σπύρος Γιατράς. Τη σκηνοθεσία του video clip έχει κάνει ο μετρ στο είδος του Βαγγέλης Τσαουσόπουλος. 

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Έδεσσας εκπαίδευσαν πολίτες στη «Διάσωση Ζωής»



Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με κοινωνικό αντίκτυπο διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας την Τρίτη 11-12-2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Έδεσσας. Οι εκπαιδευτές του τμήματος "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" μαζί με τους σπουδαστές τους, αλλά και την πολύτιμη αρωγή των στελεχών του ΕΚΑΒ, πρόσφεραν ένα μέγιστο κοινωνικό έργο στους πολίτες της Έδεσσας, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντάς τους σε δεξιότητες "Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης" και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απιδινωτή.

Ευκάλυπτος για αναπνευστικό, ιγμορίτιδα, ψωρίαση, ακμή. Συνταγές για αφέψημα και εντριβές


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Ο Ευκάλυπτος ή Eucalyptus globulus είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα γιατί διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή. Προστατεύει από ασθενείς ιούς, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως γενετικό τονωτικό.


Ωράριο καταστημάτων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων



Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό  ωράριο των καταστημάτων. 


Απόψε ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Έδεσσας!


Σήμερα, Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου στο πάρκο της 25ης Μαρτίου (έναντι γηπέδου) στις 18:00 ξεκινά το εορταστικό πρόγραμμα για παιδιά και... μεγάλα παιδιά, με ψυχαγωγικό πρόγραμμα δρόμου. Ανιματέρ, θεατρικά, ζωγραφική προσώπου και δημιουργίες, συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, στις 20:00 ο Δήμαρχος Έδεσσας θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, ξεκινώντας και επίσημα την εορταστική περίοδο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας



Συγκροτήθηκε σε Σώμα, μετά από ομόφωνη απόφαση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για το συνδικαλιστικό έτος 2018-2019, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου 2018. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Επίσκεψη στην Πέλλα πραγματοποίησε ο υποψ. Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας κ Χρήστος Παπαστεργίου



Ο Χρήστος Παπαστεργίου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου επισκέψεις σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του Δήμου Πέλλας. Ζήτησε να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε να επιστρέψει εκ νέου και να συναντηθεί μαζί τους για να τους παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού του για αυτά.

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙΝΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ »



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας sτην   εκδήλωση της 23ης περιόδου 2018 – 2019 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας,
Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου  Γιαννιτσών.
ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙΝΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ »

Προκλητική απάντηση του αλβανικού ΥΠΕΞ:Κρατική περιουσία οι ιδιοκτησίες των Ελλήνων!


Με ειρωνικούς τόνους, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας απάντησε σήμερα στην χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις αρπαγές των περιουσιών στην περιοχή της Χειμάρρας.
Η ανακοίνωση αναφέρει πως όσοι θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους, μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο του Στρασβούργου.
Και αφού κάνει μια αναφορά στην δέσμευση της Αλβανίας για την προστασία των

Γ.Σηφάκης: χρηματοδότηση 104.915€ στο Δήμο Πέλλας για επισκευή σύνθετου τάπητα στο Δημ.Στάδιο Γιαννιτσών



Από το γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι:

O Δήμος Πέλλας  ,xρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Υφυπουργείο Αθλητισμού η  Επισκευή της επιφανειακής στιβάδας (RETOPING) Του  υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών Ν. Πέλλας Π.Ε. Πέλλας με το ποσό των 104.915€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018.