Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Σε διάταξη εκλογικής μάχης η ΝΔ-Νέα πρόσωπα σε ψηφοδέλτια και γραμματείες

Μπορεί ακόμα ο χρόνος των εκλογών να μην είναι σαφώς προσδιορισμένος, ο εκλογικός οργανισμός της ΝΔ, όμως, μπαίνει και επισήμως σε διάταξη εκλογικής μάχης, με την οδό Πειραιώς να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τη στελέχωση εθνικών ψηφοδελτίων, την ώρα που προχωρά και το λίφτινγκ του κομματικού μηχανισμού, προκειμένου και αυτός να μπει «απαλλαγμένος» από άλλες έννοιες στην προεκλογική μάχη.

Οι αλλαγές ήταν εδώ και καιρό γνωστές στο οικοσύστημα της ΝΔ, απλώς αναζητείτο το κατάλληλο timing. Μάλιστα, οι αλλαγές στο εσωκομματικό σκηνικό έχουν κλειδώσει εδώ και εβδομάδες, από τις αρχές του χρόνου, απλώς πήραν αναβολή λόγω των πολιτικών εξελίξεων με την ψήφο εμπιστοσύνης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάπως έτσι, χθες το μεσημέρι έγιναν οι ανακοινώσεις για το πού θα πολιτευθούν οι νυν βουλευτές της Β’ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Επικρατείας, οι τέσσερις νέοι βουλευτές που εντάχθηκαν στην Κ.Ο. της ΝΔ, γραμματείς του κόμματος, μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου, αλλά και σύμβουλοι του προέδρου. 
Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι, την ώρα που η κυβέρνηση παλινωδεί και εμφανίζεται παγιδευμένη σε λεπτές κοινοβουλευτικές ισορροπίες λόγω της επαμφοτερίζουσας στάσης των ΑΝΕΛ, η ΝΔ υλοποιεί την ανανέωση των ψηφοδελτίων και του κομματικού οργανισμού: άλλωστε, μπορεί οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες να αφορούσαν νυν κομματικά στελέχη, αλλά πολλοί εξ αυτών πολιτεύονται για πρώτη φορά, ενώ έμφαση δίνεται και στην ηλιακή ανανέωση. Άλλωστε, στη σύνθεση των νέων γραμματειών του κόμματος ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι 42 έτη, ενώ ο βαθμός ανανέωσης θα φτάνει το 73%. 
Ως προς τις γραμματείες του κόμματος, όπως έχει γράψει εγκαίρως το Reader.gr, πέρα από τους αντικαταστάτες των 12 γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων των οποίων οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν χθες, θα υπάρξει και μια ευρύτερη ανασυγκρότησή τους, προκειμένου να είναι πιο ευρύ το φάσμα που καλύπτουν. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, ενώ ως αργά χθες ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ήταν…στα τηλέφωνα, ενημερώνοντας τα στελέχη που θα λάβουν θέση στη νέα οργανωτική διάταξη. 
Να σημειωθεί, βεβαίως, ότι συγκεκριμένες «νευραλγικές» γραμματείες δεν θα υποστούν σημαντικές αλλαγές: για παράδειγμα, στη θέση τους παραμένουν ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Χρήστος Ταραντίλης, ο γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου, αλλά και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης που μαζί με τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και τον σύμβουλο του προέδρου της ΝΔ Θανάση Νέζη έχουν επωμιστεί το βάρος της οργανωτικής προετοιμασίας του κόμματος.  
Φρεσκάρισμα στο επικοινωνιακό επιτελείο
Φυσικά, ενδιαφέρουσες είναι και οι αλλαγές που έγιναν στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος. Υποψήφιοι στις εκλογές θα είναι οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός, στον νότιο και τον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών αντίστοιχα, αλλά και ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περιφερειακά ΜΜΕ, Γιώργος Κοντογιάννης, στην Ηλεία. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη θα παραμείνει στη θέση της ως τις εκλογές, ενώ παραμένει και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη. Στο επικοινωνιακό επιτελείο θα προστεθεί ως αναπληρωτής εκπρόσωπος και ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μαστρογεωργίου. Κατά τα άλλα, στις θέσεις τους παραμένουν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια διευθύντρια Κύρα Κάπη και ο υπεύθυνος για τα διεθνή ΜΜΕ Αργύρης Παπαστάθης. 
Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια
Βεβαίως, το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους στο γαλάζιο οικοσύστημα από χθες είναι...πότε θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες νέες είσοδοι στα ψηφοδέλτια. Ως προς αυτό δεν υπάρχει βιάση στο προεδρικό επιτελείο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, εμφανίζεται βέβαιος ότι...και αύριο να γίνονταν οι εκλογές, τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ήταν ως επί το πλείστον έτοιμα. Από εκεί και πέρα, όμως, αναζητείται το βέλτιστο timing για τις όποιες ανακοινώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου