Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα στη Βουλή το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Νέος διήμερος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της πλειοψηφίας – κουρελού και της αντιπολίτευσης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Το κείμενο, με τίτλο «Πρωτόκολλο στην Συνθήκη του Βόρειου Ατλαντικού για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ
στην Βουλή και αποτελείται από τρία άρθρα.


Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά σήμερα στις 13:00 στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας ενώ αύριο Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 10:00 για μία συνεδρίαση που θα λήξει αργά το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία και ενδεχομένως με μάχη των πολιτικών αρχηγών.

Κατά την ψήφιση του πρωτοκόλλου δεν αναμένονται εκπλήξεις καθώς όπως όλα δείχνουν θα στηριχθεί από την πλειοψηφία που ψήφισε και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος σχεδιάζει να σηκώσει και πάλι ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας την κύρωση του πρωτοκόλλου από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;» έγραψε χαρακτηριστικά σε tweet ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο αποτελείται από 3 και όχι 5 άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου