Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ενας στους τέσσερις Ελληνες αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση [πίνακας]

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκή Ένωσης, το 8% δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει επαρκή θέρμανση, λόγω οικονομικής αδυναμίας κι αυτή είναι μια ακόμα πληγή, που άφησε πίσω της η κρίση. Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα των δραματικών εισοδηματικών απωλειών, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 25,7%, κάτι που σημαίνει ότι το ¼ του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει μια βασική ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης!

Με αυτό το ποσοστό, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση, πίσω από τη Βουλγαρία (36,5%) και τη Λιθουανία (28,9%). Η τάση είναι πτωτική, αλλά με τη διαφορά ότι ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτά τα ποσοστά άρχισαν να μειώνονται μετά από το 2012 (11% μ.ο.), στη χώρα μας η βελτίωση αυτού του κοινωνικού δείκτη ξεκίνησε μετά από το 2014 κι αφού είχε φτάσει στο ασύλληπτο 32,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μέση τιμή 1,025 ευρώ/ λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο, ως αποτέλεσμα της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα.


r 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου