Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Δημόσια νοσοκομεία: Τελειώνει η ιατρική- Θα παρέχονται μόνο… συσσίτια

Η αλήθεια είναι ότι τα δημοσία νοσοκομεία παρουσιάζουν σε τέτοιο βαθμό αποσύνθεση που- όσο και αν προσπαθεί με φιλοτιμία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- το μόνο που μπορούν τελικά να προσφέρουν οι περίφημες δομές παροχής Υγείας στον άτυχο πολίτη είναι έστω… ένα πιάτο φαϊ!
Στα φιλόδοξα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι, όπως ανακοινώθηκε, να διευρυνθεί ο κοινωνικός ρόλος των δημόσιων δομών παροχής Υγείας. Όχι όμως με αναβάθμιση των παροχών υγείας προς τους πολίτες
ούτε με στελέχωση τους, αλλά με την παροχή συσσιτίων σε άπορους. Τουλάχιστον δεν θα πεθαίνουμε από… πείνα! Τώρα αν χρειαστούμε γιατρό, αυτό είναι άλλο θέμα, που μάλλον δεν απασχολεί τους αρμόδιους στο υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, άπορες οικογένειες, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, θα σιτίζονται καθημερινά με γεύματα που ετοιμάζονται για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.
Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη στην Αττική, καθώς στις κουζίνες του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» θα ετοιμάζονται καθημερινά γεύματα, με βάση το μενού που ακολουθείται για τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Τα γεύματα θα τυποποιούνται και θα παραδίδονται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι του δήμου θα διανέμουν το φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο δήμος υλοποιεί πρόγραμμα καθημερινής σίτισης το οποίο απευθύνεται κυρίως σε μοναχικά, ανήμπορα και ηλικιωμένα άτομα που δεν έχουν οικονομικούς πόρους και οικογενειακό περιβάλλον στήριξης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στόχος του προγράμματος είναι “να διευρυνθεί ο κοινωνικός ρόλος των δημόσιων δομών παροχής Υγείας και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες και σε άλλα νοσοκομεία, για τη στήριξη ευάλωτων ατόμων σε άλλες περιοχές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου