Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Πέρασε κι από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας;

Την πρωτεύουσα της Ελλάδας, ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι του, από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι, επισκέφθηκε το 2016 ο δράστης του μακελειού που σκότωσε 49 ανθρώπους. Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία για τις κινήσεις και τις επαφές που είχε στα ταξίδια του.
Την αποκάλυψη αυτή έγινε στο κεντρικό ειδήσεων της τηλεόρασης
του Alpha, ενώ, όπως αναφέρθηκε, η παρουσία του στην Ελλάδα έγινε τον χειμώνα του 2016 μεταβαίνοντας προς την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στη συνέχεια επέστρεψε κάνοντας την ίδια διαδρομή, Βουκουρέστι – Αθήνα, Αθήνα – Κάιρο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη, καθώς συνήθιζε να χρησιμοποιεί και λεωφορείο στα ταξίδια του, ενώ οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (ονομασία της Ναυπάκτου) στο όπλο του οδήγησαν τις αρμόδιες αρχές να αναζητούν πιθανές σχέσεις του με την Ελλάδα.
Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στο οποίο αναφέρει όλη τη δράση του, κάνοντας λόγο για δεύτερο ταξί στην Ελλάδα διάρκειας 15 ημερών πάλι το 2016 και ζητώντας να ερευνήσει το ελληνικό τμήμα αν πέρασε και από άλλη ελληνική πόλη, γιατί συνήθιζε ο δράστης να ταξιδεύει με το λεωφορείο. Να σημειωθεί ότι το μεγάλο ταξίδι που είχε κάνει στα Βαλκάνια, το είχε κάνει με λεωφορείο
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε κάνει τουρνέ σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία και άλλες πολλές, ενώ έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι και στο Πακιστάν. 
«Πιστεύουμε ότι ο ύποπτος ταξίδευε σε τρίτες χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική» είπε στο TRT η ίδια πηγή, αποκαλύπτοντας ότι και οι τουρκικές αρχές διερευνούν τις κινήσεις του και τις επαφές του στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου